Slovenija
18 ogledov

Galaxy boljši od iPhona

Samsung galaxy in iPhone 4S Reuters
Samsung galaxy SII je najbolj pametni telefon letošnjega leta, so danes slovesno razglasili na mobilnem kongresu v Barceloni. Med drugim je premagal iPhona 4S.

Proti koncu enega največjih dogodkov s področja mobilne tehnologije na svetu so tradicionalno razglasili najboljše izdelke preteklega leta.

Veliki zmagovalec je južnokorejski Samsung, saj si je podjetje poleg najboljšega pametnega telefona leta prislužilo tudi nagrado za najboljšega proizvajalca mobilnih naprav leta. Samsung je namreč lani prodal največ mobilnih naprav, blizu po številkah mu je le Apple.

Galaxy SII se sicer po svetu prodaja kot vroče žemljice, od lanskega aprila so jih prodali že nad 20 milijonov. Zadovoljstvo je še toliko večje, ker je naprava premagala znameniti iPhone (4S), med nominiranci pa so bili še nokia lumia 800, HTC desire S in samsung galaxy nexus, poroča PCmag.

"Fenomenalen in globalen je zasenčil vse tekmece in dokazal zrelost [androidnega] ekosistema," so zapisali sodniki v obrazložitvi.

Applu ostane tolažilna nagrada za najboljšo tablico. iPad 2, ki je že tik pred koncem življenjskega cikla, je namreč pometel s konkurenco. Premagal je samsung galaxy tab, asus EEE pad transformer, kindle fire in acer iconia tab.

Za najboljši novi telefon je bila sicer razglašena nokia C3-00, za najboljšo mobilno aplikacijo igra Angry Birds, Google Maps pa za najboljši servis na mobilnih napravah. S področja avtomobilske industrije je nagrado domov odnesel Ford za svoj sistem Ford Sync, s katerim je mogoče le z glasom nadzorovati številne funkcije avtomobila.

Komentarjev 7
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:36 01.marec 2012.

    Nee vem kaj je tako super pri temu ogrizku,edino,kar je veličastno je cena,ki je našponana v višave..........................da glava peče.

  • erikkk 07:59 01.marec 2012.

    To da kupiš drag telefon ni potrebno biiti bogat... Jaz sem šparal več mesecev ... Tud z šparanjem lahko prideš do dobrega telefona.

  • erikkk 07:59 01.marec 2012.

    Nebi rekel Puys ...Imam zadnji iPhone. Januarja pa sem kupil še Galaxy S II... Razlika v sami hitrosti in velikosti in ločljivosti... je za 50% boljša od iphona ... Da ne govorim še o aplikacijah ki se ...prikaži veče množijo hitreje od iphonea..in ga bodo kmalu prehitele.tako da bom zdaj iphonea prodal obdržal pa Galaxy ...