Slovenija
31 ogledov

GALERIJA: Največ težav med Laškim in Radečami

Neurje je pustošilo po slovenskih občinah.
1/18
Žurnal24 main
Neurje z močnim vetrom, ki je celjsko območje zajelo nekaj po 20. uri, je največ težav povzročilo v krajih Laško, Rimske Toplice in Radeče.

Veliko je namreč izruvanih dreves, ki so padla tudi na glavno cesto Laško–Radeče, so povedali v celjskem regijskem centru za obveščanje.

Na celjski policijski upravi pa so pojasnili, da je zaradi podrtega drevja promet na omenjeni cesti precej oviran in prihaja do zastojev oziroma se nabirajo kolone vozil. Tehnične ekipe so se že odpravile na prizadeto območje, vendar bo trajalo še nekaj časa, da odstranijo podrto drevje in veje.

Zaradi močnega neurja je zaprta cesta Litija – Zagorje, na drugih okoliških cestah pa je promet močno oviran. Center za obveščanje sporoča, da se na ceste odpravite le v nujnem primeru. Oviran promet je tudi na cesti Razdrto – Postojna.

Neurja pustošila tudi v nedeljo
Slovenijo je v nedeljo zvečer prizadelo močno neurje, ki je lomilo drevesa in odkrivalo strehe. Najhuje pa je bilo v Ljubljani, kjer se je porušil gradbeni oder. Kot smo že poročali, je okoli 21. ure močno neurje zajelo večji del Ljubljane. Močan veter je na Slovenski cesti podrl gradbeni oder, pri čemer je bil en človek lažje poškodovan. Sunki vetra so na več krajih po Ljubljani podirali drevesa, od katerih jih je nekaj padlo na osebna vozila. Odkritih je bilo tudi nekaj strešnikov na stanovanjskih hišah, veter pa je tudi prevračal zabojnike za smeti in lomil reklamne panoje.

Neurje oviralo promet

Težave zaradi neurja so imeli tudi na Gorenjskem, Primorskem in Notranjskem. Tako so morali v okolici Kranja gasilci črpati vodo iz objektov in odstranjevati podrto drevje. V naselju Vincarje v občini Tolmin je na cesto Most na Soči – Modrej zaradi vetra padlo drevo. Podrto drevje pa je oviralo promet tudi v občini Ajdovščina, Idriji, občini Komen na cesti Komen – Branik in na cesti Planina – Unec v občini Postojna. Zaradi podrte smreke pa je bil prekinjen železniški promet na relaciji Rakek – Planina.

 

Nalivi možni tudi danes

Vremenoslovci tudi za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami. Ponekod se lahko pojavijo tudi nevihte in močnejši nalivi. Več o vremenu pa na podstrani INFO.

Težave tudi na električnem omrežju
Veter ni prizanesel niti občini Horjul, kjer je razkril streho na stanovanjski hiši. V kraju Lupnica v občini Šmartno pri Litiji je močan veter podrl drevo in odkril del strehe na stanovanjski hiši. Drevo je poškodovalo električne vodnike in streho. Neurje je zajelo tudi območje občine Hrastnik, kjer je zaradi sunka vetra najprej podrlo drevo na cesto v Brnici, pozneje pa še dve drevesi na regionalni cesti Hrastnik – Zidani Most. Veliko nevšečnosti pa je neurje povzročalo tudi na območju Zagorja ob Savi. Na Izlakah pri Kmetijski zadrugi, pri Delavskem domu Zagorje, Zdravstvenem domu, v Stopah in Ravenski vasi je veter podiral drevesa. Na magistralno cesto Zagorje – Litija se je usulo nekaj večjih kamnov in podrlo drevo, tako da je bila cesta nekaj časa neprevozna. Prebivalci na področju Kisovca in Colnišč so bili tudi brez električne energije. Na stanovanjskem objektu na Eberlovi ulici pa je sunek vetra odkril del strehe.

Neurje je občanu zaprlo pot v hišo

Nekaj težav je neurje povzročilo tudi na Štajerskem. V Košnici, Podgorju pri Celju, Polulah, Skalni Kleti, Zagradu, Zvodnem in občini Celje je neurje podiralo drevje čez ceste. Neurje je v Zagradu poškodovalo dve strehi na stanovanjskih hišah. Neurje, ki je v nedeljo zvečer zajelo območje elektroenergetskega sistema Elektra Celje, je povzročilo izpade tudi na električnem omrežju. V večji meri so napake že popravljene, saj so ekipe Elektra Celje takoj začele popravljati napeljave. Kjer pa so bile okvare na območju slabo prehodnega terena ter nedostopnosti terena zaradi drevja na cesti, so sanacijo škode začeli v jutranjih urah, so sporočili z Elektra Celje. Zaradi neurja je bila sicer motena oskrba z električno energijo zaradi izpada daljnovoda Pečovnik na območju Podgorja pri Celju, Zagrada, Zvodnega. Občan iz Novega Tepanja v občini Slovenske Konjice pa zaradi podrtega drevja ni mogel v hišo. Zaradi neurja pa je na območju Rimskih Toplic in Jurkloštra v občini Laško v izpadu sedem transformatorskih postaj. Brez električne energije je ostalo 179 priključkov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.