Slovenija
622 ogledov

GALERIJA: S 23 metrov v Sočo

Takole so tekmovalci videli Sočo z odskočišča.
1/59
Žurnal24 main
Na Mostu na Soči je potekalo tekmovanje v skokih z velikih višin. Sodnike je najbolj prepričal Rus Sergej Zotin, občinstvo pa je nagradilo prav vse, ki so skočili z višine 23,6 metra.

Svetovni pokal v skokih z velikih višin so letos priredili na Mostu na Soči, kjer se vsako leto odvijajo skoki z mostu. Ker je višina odskočišča le 8 metrov, so morali za tokratno tekmovanje pripraviti posebno konstrukcijo.

Po načrtih inženirja Danila Magajne je ekipa pod vodstvom Sergeja Manfrede in Egona Pavšiča v pičlem tednu zgradila visoko konstrukcijo, ki tehta neverjetnih 14 ton in pol. "S pripravami smo začeli pretekli petek, ko smo dobili material," je za zurnal24.si povedal Manfreda. "Samo konstrukcijo smo začeli graditi v torek." Postavitev 23,6 metra visokega odskočišča, ki se je v vsej svoji višini v petek zvečer dvignil nad Sočo, je trajala približno tri ure.

Nedeljska tekma
Pred nedeljskim tekmovanjem so se tekmovalci spoznali z novo postavljenim odskočiščem na sobotnem treningu. V nedeljo ob 17. uri pa je šlo zares.

Preden se je tekma lahko začela, so v vodo skočili še predskakalci. Z višine 8 metrov se je najprej v vodo pognal izvajalec del Sergej Manfreda, ki s tega mostu vsako leto skače na prireditvi Noč na jezeru. Za njim je z višine 14 metrov v vodo skočil Egon Pavšič. Sledil mu je Matej Bremec, ki je skočil z 19 metrov. Z vrha konstrukcije pa se je v vodo pognal prav tako stari znanec domačinov in že legenda skokov v vodo na Mostu na Soči, 72-letni Tržačan Pino Auber.

Za njimi so svoje mojstrovine pokazali tekmovalci iz sedmih držav. Skakalci so se predstavili z dvema skokoma, občinstvo pa je z navdušenjem pozdravilo vsakega od njih. Da je skok s take višine dejanje poguma, ki si zasluži nagrade, so pokazali tudi gledalci, ki so se ob na trenutke nizkih sodniških ocenah glasno pritoževali.

Na koncu je sodnike najbolj prepričal Rus Sergej Zotin, ki je že pred tekmo veljal za favorita. Drugo mesto je osvojil Ukrajinec Andrij Ignatenko, tretji pa je bil Francoz Cyrille Oumedjkane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.