Slovenija
13 ogledov

Gallusovi dvorani grozi poplava

Razkritje strehe na Zaloški
1/8
Bralka
Močan veter jo je zagodel tudi eni največjih kulturnih ustanov pri nas. Cankarjev dom je ostal brez lopute na dimniku in če je ne bodo kmalu namestili nazaj, Gallusovi dvorani grozi poplava ob prvem sneženju ali dežju.

"Tehnično vodstvo Cankarjevega doma si prizadeva v najkrajšem možnem času najti izvajalce, ki bi nastalo škodo popravili, saj bi morebitno deževje poplavilo oder Gallusove dvorane," so sporočili iz Cankarjevega doma.

Močan veter je dopoldne z vrha strehe odpihnil dimno loputo ravno nad odrom Gallusove dvorane. Loputa, ki meri 25 kvadratnih metrov, je ščitila pred vdorom vode.

Kot so za zurnal24.si povedali v Cankarjevem domu, je ravno danes v Gallusovi dvorani koncert, a ne bo odpovedan, saj bodo streho za silo sanirali že danes, nato pa v prihodnjih dneh temeljito. Vseeno pa upajo, da v naslednjih treh dneh dežja ne bo.

Nastalo škodo, ki jo trenutno ocenjujejo na 20 tisoč evrov, si je skupaj z generalnim direktorjem Cankarjevega doma Mitjo Rotovnikom ogledal tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Na Gorenjskem odkrivalo kot za stavo

Veter jo je danes še posebej zagodel v Kranju in okolici. Veter je del strehe avtobusne postaje odkril pri železniški postaji v Kranju. Veter je strehe odkrival tudi v Srakovljah, v Britofu in v Srednji vasi. Poleg tega je veter strehe odkrival tudi na Ambrožu pod Krvavcem.

Komentarjev 1
  • YaKo 15:42 16.februar 2012.

    Zdaj pa 'mamo, poškodovana streha hrama slovensko kulture, in to samo zato, ker so "ukinili" ministerstvo za kulturo