Slovenija
14427 ogledov

Ganljivo slovo od policista: "Novica o smrti nas je povsem strla!"

PU Novo mesto
"Vse do usodnega ponedeljkovega jutra smo bili prepričani, da bo 2022 leto, ki se ga bomo vsi radi spominjali. Jeseni smo se namreč razveselili prihoda sedmih mladih policistov, kar je bila pridobitev, ki je ne pomnimo. Na naši postaji je z njihovim prihodom zavladala izjemna energija, navduševali so nas s svojo srčnostjo, delovno vnemo in željo po pridobivanju izkušenj na terenu," so novomeški policisti zapisali na Facebooku ter dodali, da so prijazni in srčni fantje pomladili celotno ekipo in so jih takoj vzeli za svoje.

"Čutiti je bilo, da so se že med šolanjem v Tacnu med njimi spletle močne prijateljske vezi in tudi na terenu so iz dneva v dan kazali željo po uresničevanju poslanstva policije, ki je varovanje ljudi in pomoč sočloveku v stiski. Vsi bi morali biti ponosni na mlade, ki se v teh časih odločajo za poklic policista, ki je lep, pa tudi zelo težak, saj terja številna odrekanja. Zato 'kapo dol' vsakemu izmed njih," so še zapisali.

Potem se je zgodilo tisto ponedeljkovo jutro 5. decembra in nepredstavljivo tragična nesreča.

Še vedno ne moremo doumeti, pravijo policisti novomeške policijske postaje, kako je usoda lahko tako kruto posegla v življenji dveh mladih prijateljev, naših kolegov policistov, pred katerima bi moralo biti še vse življenje: "Vsi smo upali in verjeli, da se bo izšlo drugače, ker smo menili, da tako enostavno mora biti. Novica o Blaževi smrti nas je povsem strla."

"Ne moremo si predstavljati, kako težke trenutke ob izgubi preživljajo Blaževi svojci. Že vse od tragičnega dogodka jim poskušamo pomagati po najboljših močeh in jim stojimo ob strani, čeprav se zavedamo, da njegovih najbližjih ne more potolažiti nobena beseda, nobeno dejanje. Tragedija je globoko zarezala tudi v naš kolektiv. Blaža ni več, a ostal bo z nami za vedno, v naših srcih in spominih," opisujejo dogajanje po tragični nesreči.

Dodajajo, da so ves čas v mislih tudi z njihovih mladim 21-letnim kolegom in njegovo družino, ki se prav tako soočajo z nepredstavljivim: "Njegovo življenje je bilo kruto zaznamovano. Vsi mu od srca želimo, da bi čim prej in dobro okreval, uspešno prebrodil težko obdobje in zbral moči, da bi nekega dne spet lahko zaživel."

Obrnili pa so se tudi k tistim, ki zelo lahkotno sodijo o dogodku z zapisi na družbenih omrežjih. "Takšne sodbe lahko zaznamujejo življenja. Policisti se pri svojem delu žal pogosto soočamo z nesrečami in drugimi tragičnimi dogodki, tudi takimi z najhujšimi posledicami. Zato vemo, kako hudo je, ko splet nesrečnih okoliščin ali trenutek nepazljivosti za vedno zaznamuje življenja številnih."

Prav je, da bi veljalo vedno in za vse nas: Kdor ne zmore besed sočutja in razumevanja, naj se raje vzdrži pisanja.

Komentarjev 6
  • 4krogci 17:03 10.december 2022.

    A samo men na sliki deluje kot en psiho? Drugace pa bodmo posteni…pri solanem kadru se ne zgodi nesreca…se posebej pa ne med menjavo smene v slacilnici….tko da kaj je resnicni razlog za to tragedijo ga en zal nebonpovedu, drug ga pa nemore vec.

  • Žvižgač 15:52 10.december 2022.

    Počivaj v miru, škoda, da take nesreče odnašajo življenja. Nedolžen mlad fant, da tako nastrada je nepopisno žalostno za vse njegove družinske člane in prijatelje, ki so ga zelo cenili.

  • Ender3 14:49 10.december 2022.

    Tragično je, a kako je možno, da šolani kadri ne znajo rokovati z orožjem. Kako bi postopal kirurg če ne bi znav uporabljati skaplela. Se zgodi bi temu nekateri rekli.