Slovenija
5 ogledov

Gantar: Ali Pavliha ali jaz

"Gantar je politična marioneta in najslabši župan, kar jih je Piran kdaj imel," Žurnal24 main
Piranski župan Tomaž Gantar na odprtju razstave o potopu ladje Rex ni hotel nastopiti skupaj s poslancem Markom Pavliho, kar je sprožilo oster odziv.
"Med mojimi številnimi političnimi napakami je bila ena od največjih ta, da sem za piranskega župana podprl Tomaža Gantarja," je včeraj menil poslanec Marko Pavliha, potem ko ga je direktorica piranskega pomorskega muzeja Martina Gamboz obvestila, da zaradi županovega nasprotovanja ne bo mogel nastopiti na petkovem odprtju razstave o potopu ladje Rex. Gantar pa je svoje ravnanje pojasnil s tem, da je užaljen, saj ga je Pavliha v SMS koprskemu županu Borisu Popoviču označil za mono.
 
 

Pavliha me je v SMS Popoviču označil za mono, ker ga nisem povabil na praznik vrtnic.

Tomaž Gantar

 

Zamera zaradi prestopa
"Gantar, ki v vsem sledi Popoviču in je njegova marioneta, me, odkar sem prestopil k poslanski skupini SD, ne vabi več na občinske dogodke, čeprav sem bil kot poslanec navsezadnje izvoljen v Piranu in tu tudi živim," pripoveduje Pavliha. "Direktorica pomorskega muzeja me je pred nekaj urami pretresena poklicala, da je župan prepovedal moj govor na odprtju razstave o Rexu, kamor sem bil pred dvema tednoma povabljen kot ambasador zelene knjige evropske pomorske politike."

Napovedal mu je vojno
"Pavliha je po SMS Popoviču napisal: ‘ta mona od Gantarja me ni povabil niti na festival vrtnic. Če hoče vojno, jo bo imel’," je svojo užaljenost zaradi poslanca pojasnil Gantar. Dodal je še, da je Gambozovo le postavil pred dejstvo, ali bo na prireditvi govoril on ali Pavliha, odločila pa se je sama.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.