Slovenija
75 ogledov

Gantar bo pol leta prejemal nadomestilo

Odstop Tomaža Gantarja Anže Petkovšek
Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar bo pol leta prejemal nadomestilo po prenehanju funkcije.

Podpredsednica parlamentarne mandatno-volilne komisije Katarina Hočevar je danes podpisala odločbo o nadomestilu po prenehanju funkcije za Tomaža Gantarja, ki je konec novembra odstopil kot minister za zdravje. Nadomestilo mu pripada za šest mesecev, znižano pa bo za znesek, ki ga bo zaslužil v Bolnišnici Sežana.


Kot je Hočevarjeva pojasnila za STA, je odločbo podpisala na podlagi dokazil in potrdil, da se Gantar ne more vrniti v službo, ki jo je opravljal prej, in da bo v Bolnišnici Sežana delo opravljal na podlagi dogovora o petinski zaposlitvi. Gantar mora po njenih besedah v osmih dneh od prejema plačila iz petinskega dela obvestiti mandatno-volilno komisijo, ki informacije posreduje pristojnemu ministrstvu. Tam bodo nadomestilo nato znižali za znesek, ki ga bo zaslužil v Sežani.

Hočevarjeva je povedala še, da lahko Gantar na odločitev komisije v zvezi z odločbo poda ugovor.

Nadomestilo tudi za poslanca Odra

Odločbo o nadomestilu za Petra Odra, ki je moral kot nadomestni poslanec iz poslanskih klopi po tem, ko se je med poslance vrnil nekdanji gospodarski minister Stanko Stepišnik, je Hočevarjeva podpisala že v torek.

V službi za odnose z javnostmi državnega zbora so v torek za STA potrdili, da sta tako Gantar kot Oder zaprosila za nadomestilo v višini 80 odstotkov zadnje plače. Po javno dostopnih podatkih je bila Gantarjeva bruto plača oktobra lani 4.970 evrov.

Ni priložil vseh dokazil

Gantar po torkovem poročanju časnika Delo komisiji s prošnjo ni poslal vseh potrebnih dokazil. Nekdanji funkcionarji morajo namreč mandatno-volilni komisiji poslati dokazila, da se ne morejo vrniti v službe, ki so jih opravljali prej, ali se upokojiti.

Dogovor o petinski zaposlitvi z Bolnišnico Sežana naj bi Gantar podpisal v teh dneh, za to pa se je dogovarjal še, ko je bil minister.

Komentarjev 1
  • Fulmmer 21:30 09.januar 2014.

    A je to kakšen nov zakon? Se pravi če daš v službi odpoved dobiš še nadomestilo???