Slovenija
23 ogledov

Gantar Janši ne namerava dati glave

Gantar po besedah SDS ščiti kapitalistične interese. A predsednik je prepričan, Žurnal24 main
Kreditiranje bank. Janša zaradi nesklica izredne seje zahteva zamenjavo predsednika DZ Gantarja, ta mu odvrača, da poslanci ne morejo razpravljati o zasebnih poslih nekega podjetja.

SDS se je zaradi dvakratne zavrnitve zahteve za sklic izredne seje DZ o kreditiranju državnih bank odločila sprožiti postopek za zamenjavo predsednika DZ Pavla Gantarja. Po besedah prvaka opozicije Janeza Janše v stranki razpolagajo z neuradno informacijo, da je NLB odobrila približno 50 milijonov evrov kredita za financiranje projekta v Stožicah, ki v času krize ni prioritetna investicija, pri odločitvi NLB pa je po Janševih besedah prevladala argumentacija političnega pritiska. Stranka je zato že dvakrat vložila zahtevo za sklic izredne seje, na kateri bi razpravljali o kreditiranju bank.

Razprava o tem, kako bo neko privatno podjetje, ki gradi neki trgovski center, dobilo kredite od bank, preprosto ni zadeva, o kateri bi lahko in smel na takšen način razpravljati državni zbor.
Pavel Gantar

A Gantar je neomajen. Na podlagi tako pripravljenega gradiva s tako predlaganimi sklepi seje ne bo sklical, je poudaril in pojasnil, da je svojo odločitev utemeljil tudi na mnenju zakonodajno-pravne službe DZ.

"Razprava o tem, kako bo neko privatno podjetje, ki gradi neki trgovski center, dobilo kredite od bank, preprosto ni zadeva, o kateri bi lahko in smel na takšen način razpravljati državni zbor," pravi Gantar. Predlagatelji imajo vedno možnost, da gradivo pripravijo tako, da je o tem tudi možna razprava, dodaja.

"To je sestavni del pritiskov, ki se že nekaj časa izvajajo name s strani največje opozicijske stranke," je povedal predsednik DZ. Njihov namen je "funkcionaliziranje" predsednika DZ "v njihove politične koristi", je prepričan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.