Slovenija
20 ogledov

Gantar Pahorjev argument

Če bodo v Zares zahtevali Lahovnikovo ministrstvo, jih bo Pahor opomnil, da so d Žurnal24 main
Preigravanje. Če se razmere z Zares zaostrijo, naj bi Pahor računal na SLS.

Če bodo v Zares zahtevali Lahovnikovo gospodarsko ali katero drugo ministrstvo, jih utegne premier Borut Pahor opomniti, da so pri delitvi sedežev ob štirih ministrstvih dobili tudi funkcijo predsednika parlamenta, ki jo zaseda Pavel Gantar. Tako so nam sinoči namignili viri iz SD.

Kaj se želi pripisati Zares
Po drugi strani viri v vrhu Zares zanikajo, da bi stranka po Lahovnikovem izstopu želela četrto ministrsko mesto. "To nam hočejo pripisati," nam je sinoči dejal eden od udeležencev Zaresovega poslansko-ministrskega sestanka.

"Nadaljevanje in ministrovanje je stvar treh: Lahovnika, Pahorja in stranke," pravi naš sogovornik iz Zares. Trojica Lahovnik, Pahor in prvak Zares Gregor Golobič naj bi se na šest oči sestala v četrtek. Lahovnik je sicer Pahorju po elektronski pošti sporočil, da je pripravljen odstopiti v dobro dobrega dela vlade.

Nekdo bo moral pasti
Čeprav je Golobič dejal, da je o Lahovnikovem pismu, v katerem letijo očitki na posle Ultre z državo, pripravljen razpravljati tudi na seji vlade, se ta četrtek to skoraj zagotovo ne bo zgodilo.

So pa ljudje iz Pahorjevega kroga prepričani, da bo v primeru stopnjevanja konflikta premier očitke iz Lahovnikovega pisma želel razčistiti.

"Lahovnik jih bo moral dokazati, Golobič zagovarjati. In nekdo bo moral pasti," je prepričan vir iz SD. V primeru posebne zaostritve pa naj bi imeli v največji koalicijski stranki pripravljen tudi plan B.

Vir pojasnjuje: "Imamo dobre odnose z SLS. Tudi oni potrebujejo nas, če želijo stopiti iz Janševe sence pred volitvami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.