Slovenija
10 ogledov

'Gantar – samodržec'

"Gantar se obnaša na klasičen način samodržca, ne želi se posvetovati niti v okv Žurnal24 main
Na današnji seji občinskega sveta je padel tudi predlog za razpis referenduma. Predlagatelj je ogorčen.

Svetnik Sandro Kravanja, predstavnik italijanske narodne skupnosti, je sredi julija v proceduro vložil predlog za razpis referenduma o novem prometnem odloku v občini. Njegova pobuda je uvrščena na današnjo sejo občinskega sveta, a razprave o njej očitno ne bo.

"Predlagal bom umik! Župan Tomaž Gantar je namreč kršil določbe statuta in na sejo ni uvrstil celotnega gradiva, ki sem ga predložil," je jezen Kravanja. "Na občini sem večkrat posredoval, da bi svetnikom predložili celovito gradivo, a zgodilo se ni nič. Gantar se obnaša na klasičen način samodržcev," ocenjuje Kravanja. Želel je, da se odpre dialog, prek katerega bi prišli do ustrezne dopolnitve odloka. Referendum se mu sicer zdi skrajna rešitev.

 
 

Podrejeni me o pritiskih iz občine niso obvestili, podatkov o številu zbranih podpisov nisem razkrival.

Ivan Seljak, upravna enota

 
Dve iniciativi, stotine podpisov
Piranska javnost pa je razklana. Del je je na županovi strani; civilna iniciativa za razumno življenje mu je včeraj izročila 450 podpisov podpore. Drugi del pa podpisuje pobudo za referendum. Nekaj več kot 700 zakonsko zahtevanih podpisov občanov so menda že zbrali. "Pripravljamo se na referendum in soočenje. Koliko podpisov imamo natančno, bomo razkrili, ko bo čas, sicer pa jih še zbiramo. Za tiste, ki ne morejo do upravne enote, naj povem, da lahko vse uredimo namesto njih," poudarja predstavnik iniciative za boljše življenje Davorin Petaros.

Niso pritiskali?

Na piranski občini zanikajo govorice, da so na upravni enoti od referentov večkrat poskušali dobiti podatke o tem, koliko podpisov so nasprotniki nove prometne ureditve že zbrali. "Mene za podatke ni zaprosil nihče in jih tudi nikomur nisem posredoval. Pa tudi podrejeni me o morebitnih tovrstnih pritiskih niso obvestili," trdi Ivan Seljak, načelnik upravne enote.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.