Slovenija
17 ogledov

Gasilce bi izvzeli iz davka

Gasilci gasilni avtomobili Iztok Golob
NSi vložila novelo zakona o davku na nepremičnine.

Poslanska skupina NSi bo danes v parlamentarni postopek vložila predlog novele zakona o davku na nepremičnine. Kot je pojasnil poslanec Jožef Horvat, v njem predlagajo uzakonitev oprostitve plačila nepremičninskega davka za vse nepremičnine, ki so v lasti gasilskih organizacij.

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal Horvat, je vlada oktobra napovedala, da bo gasilska društva oprostila plačila davka na nepremičnine za gasilske domove, v sprejetem zakonu pa te oprostitve ni.

 

Po predlogu novele zakona, ki jo bo danes vložila NSi, bi morala oprostitev plačevanja nepremičninskega davka veljati za vse nepremičnine v lasti gasilskih organizacij.

Kot je prepričan Horvat, je smiselno status nepremičnin v lasti gasilskih organizacij izenačiti s statusom nepremičnin drugih humanitarnih organizacij, ki so oproščene plačila tega davka.

Komentarjev 3
  • majdas 16:33 23.januar 2014.

    Res si "spohan" ...

  • miro 16:17 23.januar 2014.

    Vsa oprema je diktirana iz strani države, po kategorizaciji društev , sami si morajo priborit sredstva za opremo, saj se dobro ve koliko je mačehovski odnos do te teme, da davka na opremo ne naštevamo. Pravilno bi bilo in pošteno ...prikaži večteno ,da so pgd oproščena vsaj tega davka saj kar imajo so si ustvarili z lastnimi zmožnostmi, tako ali drugače. NE MEČITE POLEN POD NOGE AMPAK PRISTOPITE KORAK BLIŽJE , KAKOR TUDI GASILCI PRISTOPIJO KORAK DO NAS VSEH , KO POTREBUJEMO POMOČ. Neglede na uro dneva ali noči niti strankarske pripadnosti ampak vsakemu priskočijo napomoč ko jo potrebuje.

  • Johan Spohan 14:08 23.januar 2014.

    Lepo da so zavzeli za oprostitev še za gasilce, če so že sakralni objeti neobdavčeni. Pač lastniki sakralnih objektov so res veliki reveži. Ti verjetno nimajo nič premoženja razen veliko gozdov, zemljišč !