Slovenija
12 ogledov

Gasilce tudi zaparkirajo

Zaparkirani gasilci v Piranu
1/5
Suzana Kos
Piranski gasilci zaradi del v mandraču sploh ne morejo iz mesta.

Včeraj popoldne je na terasi stanovanja na Rokovem trgu zagorelo.

"Stopila se je cev plinske jeklenke, ki je bila povezana z žarom na terasi. Pogorela sta tudi nadstrešek in sedežna oprema. Na srečo pa ni zagorelo v stanovanju, saj ne vem, kako bi gasili," pravi Peter Ventin, poveljnik piranskih gasilcev.

Njihovo delo je namreč zaradi trenutne prometne ureditve v mestu zelo oteženo. "Zaradi del v mandraču z gasilskim tovornjakom sploh ne moremo iz Pirana; na gašenje požara v središču mesta smo se odpravili s terenskim vozilom, pa še z njim smo imeli težave zaradi avtomobilov, parkiranih na ulicah. Druga izjemno velika težava pa je, da nas ljudje pogosto zaparkirajo. Tudi če bi morali z večjim gasilskim vozilom do Punte, do katere trenutno ne moremo priti drugače, zaradi neodgovornih voznikov sploh ne bi mogli iz garaže," opozarja Ventin.

Komentarjev 4
  • anja.scuka 12:18 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • suzana.kos 11:42 08.junij 2012.

    Juventus1897, to se tudi jaz sprašujem, kje so Bossmanovi redarji...in tistim butcem, ki zaparkirajo gasilce, bi bilo treba tudi višje sankcije nabiti, konec koncev ogrožajo varnost ljudi

  • Stigmata666 11:10 08.junij 2012.

    Živim v lj, blizu neke izletniške točke. Pred gasilnim domom je vedno vse zaparkirano, tudi izvoz iz garaže. Ko je nekoč prijatelj gasilec na to opozoril človeka, ki je parkiral pred garažo mu je ta zabil naj se briga zase. ...prikaži veče. Si predstavljate, da zagori hiša, ekipa pa ne more ven, ker ima zaparkiran izvoz? Kdo bo odgovarjal?