Slovenija
16 ogledov

Gasilcev ne upoštevajo

Žurnal24 main
V audiju umrl Trboveljčan, pri Šentjurju gasilce na intervenciji ovirali "nekulturni vozniki".

 

"Kakšnih deset minut sem že stal v koloni, ko me je poklical prijatelj in preverjal, kje sem. Počilo naj bi le nekaj minut za tem, ko sem se odpeljal, in skrbelo ga je, ali se mi ni kaj zgodilo,"
nam je povedal Boštjan Kolar, eden od voznikov, ki so obstali v koloni zaradi prometne nesreče, ki se je včeraj okoli 10. ure zgodila v Debru pri Laškem. V njej je umrl 46-letni voznik audija, doma z območja Trbovelj.

Umrl na kraju nesreče
Kot je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Celje, je voznik nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 68-letni nemški državljan. Trboveljčan je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik tovornjaka pa ni bil poškodovan. Gre za prvo letošnjo tragično prometno nesrečo na območju PU Celje.
Okoli 6.30 se je zgodila nesreča tudi v Bezovju, med Šentjurjem in Šmarjem, kjer pa so imeli gasilci nemalo težav z dostopom na kraj nesreče. K sreči huje poškodovanih ni bilo.

 

Ljudje se ne umikajo

Manj tragično se je na srečo končala prometna nesreča v Bezovju, med Šentjurjem in Šmarjem pri Jelšah. V njej se je poškodoval eden od udeležencev, a ni šlo za hujše poškodbe. "Spet pa smo bili priča nekulturnemu vedenju voznikov, ki so, čeprav je bila popolna zapora ceste, poskušali obvoziti mesto nesreče in se postavili tako, da so ovirali dostop našim interventnim vozilom. Zaradi tega smo izgubili kar nekaj minut," je povedal Janko Požežnik, direktor Poklicne gasilske enote Celje.

Število intervencij se veča
Kot je dodal Požežnik, je neodzivnost voznikov posebno kritična na avtocestah in obvoznicah. "Tam nas skoraj nihče ne upošteva in vozniki se ne umikajo, kot jim veleva zakon," je dejal Požežnik. Povedal je še, da se število intervencij vsako leto povečuje. "Lani smo jih imeli skoraj 700, 50 več kot leta 2009. Več je zlasti intervencij, ko iz stanovanj rešujemo onemogle in starejše ljudi. Skoraj ne mine teden, da ne bi imeli takšnega primera."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.