Slovenija
33 ogledov

Gasilci: "Bili smo pravočasni"

Ocenjena škoda znaša osem tisoč evrov. (Foto: Bralec) Žurnal24 main
Bralec glede ponedeljkovega nočnega požara v Ljubljani, ki je uničil štiri avtomobile, trdi, da so se gasilci odzvali prepozno. A gasilci trdijo, da so bili na kraju požara že šest minut po prejemu obvestila.

"Glede požara na Brilejevi ulici bi rad pripomnil, kako urni so naši gasilci in policaji. Ko je avto šele začel goreti, so bili gasilci, ki imajo poslopje oddaljeno sto metrov stran, že obveščeni. Na kraj dogodka so morali najprej priti policisti, ki so nato sporočili, da je novica o požaru resnična. Po klicu se je gasilce
toliko časa čakalo, da je poleg golfa zgorel še clio in ostali avtomobili. Če bi urno reagirali, še golf ne bi zgorel, kaj šele ostali,"
je zapisal bralec.

Navedbe smo preverili pri Gasilski brigadi Ljubljana, ki je požar gasila v sodelovanju s prostovoljnim gasilskim društvom Dravlje, čigar prostori so res v neposredni bližini. "Do kraja dogodka smo potrebovali le šest minut po obvestilu," so odgovorili na naše vprašanje, koliko časa je minilo med prvim obvestilom in njihovim prihodom. Dodali so, da so reagirali skladno s sprejetimi načrti aktiviranja enot javne gasilske službe MOL, ki jo sestavlja ena poklicna in 35 prostovoljnih gasilskih organizacij.

Sebastjan Juhant iz PU Ljubljana pa je dodatno pojasnil, da so bili policisti na kraju dogodka tri minute po prvem obvestilu na OKC ob 0.54. Vzroka za nastanek požara policisti še niso odkrili, zato namigov, da je šlo za namerni požig, ne morejo komentirati. Ogenj se je sicer začel na parkiranem VW golfu, od koder se je razširil še na tri bližnje avtomobile. Poškodovanih ni bilo, je pa bila ena oseba preventivno odpeljana na pregled v ljubljanski klinični center, dodaja Juhant. Pri tem ima v mislih žensko, ki je po besedah našega bralca ob dogodku padla v nezavest, nakar naj bi 30 minut čakali še reševalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.