Slovenija
22 ogledov

Gasilci bodo reševali v predoru

Od drugega do 12. avgusta bo zaprt predor pod Grajskim hribom. (Foto: MOL/ Miha Žurnal24 main
Gasilska zveza Grosuplje bo danes v predoru stare hitre ceste Škofljica-Šmarje Sap organizirala vajo, ki si jo bo v spremstvu župana občine Grosuplje Petra Verliča ogledal tudi minister za obrambo Aleš Hojs, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Vaja, ki jo Gasilska zveza Grosuplje organizira v sklopu aktivnosti ob oktobru, mesecu požarne varnosti, bo temeljila na predpostavki hude prometne nesreče, ki naj bi se zgodila v tunelu in pri kateri naj bi se huje poškodovalo več oseb, so še zapisali na ministrstvu.

Na vaji bodo sodelovale reševalne enote, ki so v Občini Grosuplje po operativnem gasilskem načrtu javne gasilske službe predvidene za reševanje v takih primerih. To so javni zavod Gasilska brigada Ljubljana, Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje, Reševalna postaja Ljubljana, Policija in Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje Sap.

Minister Aleš Hojs si bo v nadaljevanju programa ogledal tudi Gasilski center Grosuplje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.