Slovenija
28 ogledov

Gasilci črpali vodo iz kleti

Danes še lahko pričakujemo obilne padavine. Konec tedna se bo postopoma zjasnilo Žurnal24 main
Pri Radovljici so morali gasilci izčrpavati vodo iz kleti stanovanjske hiše. Na obali je zaradi visokega plimovanja zalilo plažo pred Hotelom Piran.

Zahodno Slovenijo so v noči na četrtek zajele obilne padavine, po napovedih vremenoslovcev naj bi se nadaljevale tudi danes. V nekaterih alpskih dolinah lahko tudi sneži, saj bo meja sneženja na okoli 900 metrih nadmorske višine, ob močnejših padavinah v alpskih dolinah pa tudi nižje. Meja sneženja se bo lahko spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov. Popoldne se bo v južni Sloveniji lahko delno zjasnilo. V gorah bo zaradi novega snega močna nevarnost plazov. Več o aktualnih vremenskih podatkih pa v naslednji povezavi.

Nekaj nevšečnosti zaradi obilnih padavin so že imeli v Bistrici pri Tržiču, kjer se je zamašila odtočna cev meteorne vode. V Kropi pri Radovljici so morali gasilci črpati vodo iz kleti stanovanjske hiše. V večernih in nočnih urah je bila na slovenski obali visoka plima. V četrtek, 5. marca, je morje ob 1.30 na mareografski postaji v Kopru doseglo najvišjo višino 288 cm, kar je za 2 cm nad višino prvih prelivanj preko obalne črte. V Piranu je zalilo plažo pred Hotelom Piran. Po prvih podatkih posledic v občini Koper ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.