Slovenija
16 ogledov

Gasilci iščejo pogrešane

Žled Matej Škrlj
Gasilci in gorski reševalci iščejo pogrešane, s katerimi nikomur ni uspelo vzpostaviti stika že več dni.

Gorska reševalna služba Tolmin se je zjutraj okoli 7. ure odpravila na Oblakov vrh pri Dolenji Trebuši, da bi preverila, kakšno je stanje pri tamkajšnjih prebivalcih, ki jih nihče ni videl od četrtka. Kot nam je dejal Samo Kosmač iz Civilne zaščite, so se gorski reševalci prebili do njih in naj bi bili vsi v redu.

Prav tako so na pomoč poklicali gorske reševalce iz Bohinja. Na Uskovnici sta dve osebi, ki se ne javita.  

Iskali so jih tudi ponoči 

Iskanje pogrešanih pa se je sinoči srečno končalo v Občini Idrija. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva so namreč ob 21. uri odšli v okolico Vojskega, kjer živijo štirje ljudje, s katerimi jim ni uspelo vzpostaviti stika. Kot so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje, so vse našli nepoškodovane.

Javite, če kaj potrebujete

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan se je odzval na informacije, da naj bi posamezniki, predvsem v odročnih delih države ostali brez ustrezne pomoči in se zaradi tega počutijo ogrožene. "Sporočamo vsem, da smo že včeraj zjutraj pozvali župane vseh lokalnih skupnosti, da preko izpostav Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ali štabov Civilne zaščite v regijah sporočijo, koliko dodatnih sil in sredstev potrebujejo. Vsem, ki potrebujejo dodatno pomoč, svetujemo, da se obrnejo najprej na Civilno zaščito v občini, ki bo zbrane potrebe, skladno z danim pozivom, posredovala naprej," so sporočili.        

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.