Slovenija
19 ogledov

Gasilci nad pošasti še tretjič

teš šoštanj mediaspeed
Ni (še) poroštva. Alstom včeraj prvič pred poslanci, ti pa brez vprašanj – bo pa nova dobil šef Teša Simon Tot.

"Gospodje iz Alstoma, ali ste pripravljeni znižati ceno z 1,3 milijarde in za koliko, če država da poroštvo?" To je bilo edino vprašanje, ki so ga na včerajšnji seji odbora za finance od poslancev, ki odločajo o 440-milijonskem poroštvu države za Teš 6, dobili trije predstavniki Alstoma.

Postavil ga je poslanec Pozitivne Slovenije (PS) Gašpar Gašpar Mišič. Alstom je (kot je zahteval) nanj odgovoril šele na zaprtem delu seje. Kakšen je bil odgovor, poslanci niso želeli razkrivati, saj "to potem ne bi bila zaprta seja".

Je pa šef odbora Andrej Šircelj iz SDS, potem ko so se predstavniki Alstoma prvič v živo naposlušali, kako pri nas teče večurna debata vodstva Teša in poslancev, sejo odbora za nedoločen čas prekinil. "Ne, tega ne morem oceniti," je na vprašanje, ali je bila seja pravzaprav le neki manever za Alstom, odgovoril Mirko Brulc iz SD.

Nova domača naloga

"Dobili smo informacijo, da dobimo dodatna vprašanja. Ko jih, bomo takoj pripravili odgovore," pa je včerajšnjo drugo prekinitev odločanja o poroštvu komentiral Simon Tot, šef Teša. Da glasovanja včeraj (še) ne bo, je nakazal že državni sekretar ministrstva za infrastrukturo Igor Šalamun. Poslancem je odgovoril, da "vlada ta projekt podpira", a pristavil: "Res pa je, da boste poslanci odločali o zakonu." Nato je dodal, da bo ministrstvo glede na pismo iz Alstoma zaprosilo Teš za dodatna pojasnila, "da vidimo, kaj je še za določenimi podatki in kaj ni".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.