Slovenija
29 ogledov

"Gasilci nismo govedo ali ovce"

protest Maribor Nino Verdnik
Včeraj so v Mariboru poleg policistov in reševalcev delale tudi vse razpoložljive ekipe poklicnih gasilcev. Po besedah Ogrizka so bila njihova življenja ogrožena. "Gasilci, policisti in zdravstveni delavci nismo govedo ali ovce, mi smo ljudje."

"Slovenski poklicni gasilec je bil včeraj življenjsko ogrožen, predvsem v Mariboru. In to se bo le še stopnjevalo. Jutri v Ljubljani, nato v Celju, Kopru ... Včeraj smo imeli v štirih urah več kot 20 intervencij. Gorela je mariborska občina, goreli so radarji, gorele so bale sena, gorele so smeti. Gasilci, policisti in zdravstveni delavci nismo govedo ali ovce, mi smo ljudje. Tega ne morem dopustiti. Pozivam ljudi, da začnejo razmišljati z glavo," nam je dejal predsednik Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije Aleksander Ogrizek.

"Kdo lahko grozi mojim sodelavcem"

Ogrizek se je navezal na besede mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je dejal, kdo lahko grozi naši družini in mojim sodelavcem, ter se vprašal: "Kdo pa lahko grozi in striže po življenju gasilcev, policistov in reševalcev? Nismo roboti in številke."

Dodaja, da gasilec ni opremljen za barikade, saj nima nobene zaščite. "Mi smo dobrodelna ustanova in želimo pomagati ljudem. Kot predstavnik sindikata poklicnih gasilcev zato zahtevam, da Kangler odstopi, ker ne bo več ogrožal življenj mojih sodelavcev. To, kar se dogaja, je višek nesramnosti."

"Uničili bodo božič otrokom"

Ogrizek še pravi, da bi morali vsi odgovorni dobro razmisliti o svojem odstopu. "Ne pravim, da so vsi slabi, ampak gotovo jih je ducat. In dokler tega ne bodo storili, se ljudje ne bodo umirili. Vsi tisti, ki nasilno izražajo vojno, pa naj se malo zamislijo. Ne vem, kako jih lahko naslednji dan izpustijo. Nekdo očitno igra dvojno vlogo. Ne gre za vojno, gre za notranje zadeve, in politiki bi morali prisluhniti. Če ne, bodo otrokom uničili praznike."

Komentarjev 11
  • fireman 23:05 04.december 2012.

    Ogrizek, morda si pa ti tudi med tistimi, ki bi moral razmislit o svojem odstopu. Toliko nepremišljenih izjav, kot si jih pa ti dal v zadnjem času.... Dobrodelna ustanova. Saj nisi Rdeči križ ali pa Karitas. Ti si obvezna javna ...prikaži več gasilska služba organizirana po večih zakonih. Res ne vem, al si tako naiven al delomrznež te pa nekdo stoji za teboj, pa ne mislim gasilcev...

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 17:57 04.december 2012.

    gasilci, policisti, zdravstveni delavci in mi za klepto-mafijo navadna raja smo za njih samo ovce. To so nam dokazali s klepto zakonodajo po kateri so nas legalno okradli za desetine milijard evrov.To so tisti "tovariši" ki jih vsak ...prikaži več dan lahko gledamo na TV zaslonih.Oni so Kleptovenija, mi smo Slovenija.Njih je vsak dan manj, nas pa vsak dan več. Oni se počasi zbujajo in se jim že tresejo hlače, nam se nima več kaj.Zakon o lustraciji jih bo dokončno odnesel tja kamor sodijo; na smetišče zgodovine.

  • Zvonko Bohar 16:08 04.december 2012.

    točno tako LIBIJA ,EGIPT po SLOVENSKO