Slovenija
7521 ogledov

Gasilci so imeli polne roke dela z uporniki

Gasilski kombi, gasilci KGZ Ravne na Koroškem
Pred prvim majem po Sloveniji tradicionalno gorijo kresovi, ki pa so bili letos prepovedani.

Po vsej državi je namreč razglašena požarna ogroženost, zaradi katere je prepovedano kurjenje v naravi, poleg tega pa je, čeprav je ukinjena prepoved zapuščanja občine, še vedno prepovedano druženje na javnih krajih.

A kljub prepovedim se je kar nekaj upornikov odločilo zakuriti krese, ki so jih morali gasiti gasilci.

Tako so gasilci že pred deveto gasili kres v Kromberku, nato so gasili večjo količino dračja, ki so ga občani zakurili v Logatcu. Kup lesa je gorel tudi v Zabukovici v občini Žalec, gasilci pa so morali manjši kres gasiti tudi v Žabkarjevi ulici v Ljubljani.

Kljlub prepovedi so kred zakurili tudi v kraju Volarje v občini Tolmin, v Solkanu, večji kup vejevja pa je gorel tudi v kraju Jeronim v občini Vransko, kup navoženih vej in lesa so gasili tudi pri Gančanih v občini Beltinci ter v Starem trgu v občini Slovenj Gradec.

"Sinoči smo na območju naše policijske uprave zaznali tudi več primerov kurjenja manjših kresov. V nekaterih primerih smo zaradi kurjenja kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti, občanom izdali plačilne naloge, v nekaterih pa izrekli opozorila," so sporočili s celjske policijske uprave. 

Portal uprave za zaščito in reševanje poroča še o več drugih gašenjih, a ni izrecno zapisano, da bi šlo za kresove. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 20:05 01.maj 2020.

    Dokler bo za 1. maj gorelo bo upanje še vedno tlelo.....

  • Avatar right
    right 12:36 01.maj 2020.

    na grmado s takimi kreteni. ob naslednji prepovedi ne bo več težav.

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 12:34 01.maj 2020.

    Resnega dežja ni od lanskega leta nekateri pa pobalinsko z glavo skozi zid v stilu nam se ne more nič zgoditi. Namesto, da bi kres prihranili za čas, ko bo razglašen konec epidemije so se odločili gasilcem, policistom malo ponagajati, ...prikaži več za talca pa si vzeti zdravo kmečko pamet preostale večine ljudi.