Slovenija
15 ogledov

Gasilci so imeli veliko dela

Požar v Selah pri Dobovi Franc Šavrič
V zadnjih 12 urah so morali gasilci zaradi požarov v naravi ukrepati petnajstkrat. Od tega je desetkrat zagorela trava ali grmičevje.

Kranjski gasilci so morali pogasiti manjši požar, v katerem je v bližini trgovskega centra zagorel odpaden papir.  Že v jutranjih urah je v občini Ilirska Bistrica nad naseljem Koritnice zagorel borov gozd. Požar, ki se je razširil na površino enega hektara, so pogasili gasilci iz Koritnic in Knežaka.

V gozdu na Vodicah v Obrnah je zagorelo, ker je občan požigal tam travo. Ogenj mu je ušel izpod nadzora ter se razširil v gozd na površino okoli 800 kvadratnih metrov, so zapisali v sporočilu za javnost na Centru za obveščanje.

Pozor, velika požarna ogroženost

Sicer je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) od 7. marca razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje, od srede dalje pa je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.