Slovenija
36 ogledov

Gasilci so mu pomagali dihati

Stanko Križanec je skupaj s kolegi – gasilci PGD Steklarna – v več kot treh dese Žurnal24 main
Nesebično. Gasilci, zdravnik in policisti so delavcu, ki je padel v šestmetrski jašek, rešili življenje.

Na gradbišču garažne hiše pri hotelu Donat v Rogaški Slatini je v torek dopoldne delavec padel v šest metrov globok jašek.

Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Več drugih zgodb, ki smo jih do zdaj zbrali v okviru akcije, lahko preberete na tej povezavi. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

To so opazili sodelavci in poklicali pomoč. Prvi so na kraj prišli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina, med katerimi je bil Stanko Križanec.

Uspeli s sodelovanjem
“Na kraj nesreče smo prišli z ekipo šestih gasilcev in takoj začeli reševanje. Delavec, ki je padel v jašek, je bil omotičen in si sam ne bi mogel pomagati, čeprav je še bil pri zavesti,” nam prve vtise zaupa Križanec, ki je gasilec že 30 let. “V precej ozek jašek smo takoj začeli dovajati zrak, obenem pa iskali rešitev, kako poškodovanca izvleči. Zaradi moje višine in konstitucije je bilo nemogoče, da bi ga izvlekel sam, zato smo v jašek spustili dihalni aparat, takoj za njim pa se je v jašek spustil zdravnik Matej Slivnik iz zdravstvene postaje Rogaška Slatina, ki mu je s pomočjo vrvi poškodovanca uspelo potegniti iz jaška,” pripoveduje Križanec.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nesebično so pri tem pomagali tudi slatinski policisti.

 

Ne želi se izpostavljati
“Dejansko je imel vsak svojo vlogo in več nas je zaslužnih, da se je reševalna akcija uspešno končala,” je skromen in obenem vesel Križanec, ki je že večkrat reševal ljudi. Poklicali smo tudi zdravnika Slivnika, a se ne želi izpostavljati, češ da so bila dejanja njegova dolžnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.