Slovenija
103 ogledov

Gasilci so se spopadli s 479 stopnicami

Alive step up tek
1/17
Saša Despot
Odvil se je tretji Alive Step Up tek na vrh Kristalne palače v Ljubljani. Med tekmovalci tudi gasilci.

Na vrh Kristalne palače v Ljubljani vodi 479 stopnic. Z njimi so se spopadli udeleženci letošnjega že tretjega Alive Step Up teka. Zmagovalec ekstremnega Step Up-a je postal Matjaž Mikloša, ki je za trikratni vzpon na vrh palače potreboval le 5 minut in 40 sekund. 

Teka se je tokrat udeležilo nekaj več kot 600 tekačev iz Slovenije in tujine. Med njimi tudi tekač iz Afganistana, Kitajka, Avstrijci, Italjani, Poljaki…

Za naziv kralja in kraljice trikrat na vrh

Naziv Kralj in Kraljica Kristalne palače – tekmovalci so trikrat pretekli na vrh – je pripadel Mikloši, ki je slavil že tretjič zapored, v ženski kategoriji sta si prvo mesto razdelili zdaj že trikratna zmagovalka Karmen Klančnik in Avstrijka Veronika Windisch. Na enkratnem vzponu sta si naziv princ in princesa Kristalne palače priborila Simon Novak v moški in Ana Čufer v ženski konkurenci.

V teku so se pomerile tudi gasilske trojke, ki so se s stopnicami spopadle v polni gasilski opremi. Slavila je ekipa PGD Podbrezje. V kategoriji extreme pa so se gasilci z dihalnim aparatom trikrat povzpeli na vrh stolpnice. V tej kategoriji so bili najboljši člani PGD Žažar. V Step Up štafeti, kjer si trije tekmovalci predajajo štafetno palico, vsak v ekipi oa osvoji vrh, so bili najboljši člani ekipe Rono senčila d. o. o.

Tekli so tudi otroci, letnik 2006 in mlajši. Športna prireditev je imela tudi letos dobrodelno noto. Izkupiček od prodanih prijavnin skupaj s prostovoljnimi prispevki bo šel za nakup igrač Pediatrične klinike v Ljubljani.

"Z dogodkom smo izjemno zadovoljni. V letošnjem letu se je dogodka prvič udeležilo precej tujcev, kar kaže na to, da postajamo mednarodno priznani. Nova kategorija se je izkazala za odlično, saj so otroci sam dogodek zelo popestrili, hkrati pa se je povečala tudi udeležba,” je dejala organizatorka dogodka Živa Cesar.

Na samem dogodku je za dobro vzdušje skrbela glasbena skupina Joker out, zeleno luč za pričetek tekmovanja pa so dali župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković, Jože Marmal in Damjan Kralj iz BTC Cityja in Gorazd Penko, predsednik kolesarskega društva ROG in organizator Maratona Franja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.