Slovenija
27 ogledov

Gasilci zanetili požar

23. marca letos je na vadišču Slovenske vojske Poček - Bač pri Postojni zagorelo Žurnal24 main
Gasilci so na vadišču Poček zanetili požar, ga pogasili, a je ta ponovno izbruhnil.

Okoli četrte ure je zagorelo na travniških površinah pri Postojni. Gori na vadbišču Poček, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

"Eno izmed ljubljanskih prostovoljnih gasilskih društev je dopoldan na vadišču Poček - Bač pri Postojni pod nadzorstvom postojnskih gasilcev vadilo gašenje požara v naravi. Nekaj časa zatem, ko so požar pogasili, je ta ponovno izbruhnil. Pogorelo je okoli 0,25 hektarjev travniških površin,“
nam incident opiše Maks Oblak, tiskovni predstavnik PU Postojna. “Požar je seveda pod nadzorom. V gašenju ni bil nihče poškodovan,“ še doda.

Pred časom je "zakurila" tudi vojska
Spomnimo, da je 23. marca letos na vadišču Slovenske vojske Poček - Bač pri Postojni zagorelo na približno 250 hektarjih travnatih površin. Požar je nastal med vojaško aktivnostjo. "Do požara je prišlo v času izvajanja vojaških vaj, in sicer med streljanjem," je takrat povedal Simon Korez z Generalštaba Slovenske vojske. Gasilci so požar dokaj hitro pogasili.

Iskrenje med streljanjem naj bi bil pogost pojav. V primeru suhega vremena pa posledično lahko pride do požara, kar se je že večkrat zgodilo, zato je ob takih vajah prisotna tudi poklicna enota gasilcev, je pojasnil Korez.

Prebivalci na nogah
Tamkajšnje prebivalce močno motijo uničevanje njihove lastnine in zapore cest. Vaščani si želijo le miru in prostega dostopa do svojih zemljišč. V Civilni iniciativi za pivško kotlino brez streljanja se bodo zavzemali za ukinitev vojaške aktivnosti, saj tudi z vidika varstva voda in biotske raznolikosti vojaška dejavnost po njihovem mnenju tja ne sodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.