Slovenija
70 ogledov

Gasilci zaprli letališče

Zaprto letališče, nedokončana vzletno-pristajalna steza, težave pri izgradnji ga Žurnal24 main
Neodgovorno. Ker so gasilcem na letališču potekle licence, so ga zaprli.
15. marca bi morala biti zgrajena letališka steza, a zaradi težav SCT ni.

Cerklje ob Krki, Ljubljana. "Predvidoma do 8. aprila bo letališče Cerklje zaprto," je za Žurnal24 povedal Simon Korez, tiskovni predstavnik Slovenske vojske (SV). "Letališče, kjer za zdaj poteka izključno letalski promet SV, se je zaprlo zaradi operativnih zadržkov," je pojasnil. Po naših informacijah, ki jih je Korez potrdil, so ga zaprli zato, ker so gasilcem na letališču potekle licence za opravljanje gasilske letališke službe.

Neporavnani računi
"Gasilcem, ki so pripadniki stalne sestave SV, licence potrjuje izključno Aerodrom Ljubljana," je povedal Korez in dodal, da so z Aerodromom 29. marca podpisali pogodbo o usposabljanju gasilcev in potrjevanju licenc. "Izvajalec usposabljanja z naročnikom ni želel skleniti pogodbe o storitvi," je na naše vprašanje, zakaj so v vojski na obnovitev licenc čakali tako dolgo, odgovorila SV. Zaplet je po njihovih razlagah nastal zaradi nepravilnosti pri naročilu podobnega usposabljanja lani. "Te nepravilnosti so povzročile zamaknitev plačila računa za že izvedeno storitev," je povedal Korez.

Vojaška letala na Brniku
Vojaški letalski promet je, medtem ko je letališče Cerklje zaprto, preusmerjen na vojaški del letališča Brnik. "Neposrednih stroškov zaradi tega ni bilo, saj vojaški zrakoplovi začasno letijo z brniškega letališča," je pojasnila vojska. In kdo je odgovoren za ta zaplet? "Zaradi nepravilnosti pri izvedbi lanskega naročila usposabljanja so bili v SV že izvedeni ustrezni ukrepi," je bil diplomatski tiskovni predstavnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.