Slovenija
23 ogledov

Gašpar Gašpar Mišič ne dela na črno

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Inšpektorica za delo ugotavlja, da nepravilnosti pri zaposlovanju Gašparja Mišiča v Luki Koper ni bilo.

Glavna inšpektorica za delo Nataša Trček, ki je pod drobnogled vzela zaposlovanje Gašparja Gašparja Mišiča v Luki Koper, je po inšpekcijskem nadzoru zaključila, da novi predsednik uprave ne dela na črno.

Gašpar Mišič je na podlagi sklepa nadzornega sveta za dobo petih let prevzel funkcijo predsednika uprave družbe. Z opravljanjem funkcije je pričel sedmega septembra. Pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe civilnega prava še ni sklenil, ker naj bi tovrstno pogodbo sklenil novo imenovan nadzorni svet. Zaradi sumov o domnevnih nepravilnostih pri zaposlovanju, je bil 27. septembra uveden postopek inšpekcijskega nadzora. Ta je pokazal, da nepravilnosti pri zaposlovanju ni bilo.

Je pa inšpektorica ugotovila, da Gašpar Mišič v roku 8 dni od nastopa dela ni bil prijavljen v evidenco zavarovancev in uživalcev pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Zato bo Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje predlagala, da uvede postopek o prekršku.

Komentarjev 2
  • Žvižgač 19:14 15.oktober 2013.

    On ne dela na črno, on je črnuh vitezov teme. Potem se bomo spraševali zakaj je šla še Luka Luka v klinac, klinac. Vse diši po novi kleptomaniji najvišjega ranga.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 17:39 15.oktober 2013.

    Kako bi ta inšpektorca nas dala jebat da nas dobi.