Slovenija
41 ogledov

Gašpar Mišič: Očitno sem bil opazovan

Mišič in Žnidaršič Kranjc Suzana Kos
Tudi po današnji seji nadzornega sveta Luke Koper Gašpar Mišič ostaja na svojem položaju.

Gašpar Gašpar Mišič tudi po današnji seji nadzornega sveta Luke Koper ostaja predsednik uprave. Kljub temu, da so ga pozvali k odstopu, se to ni zgodilo. "Mišič je zaradi vožnje v vinjenem stanju škodoval družbi, kažejo pa se tudi problemi v poslovanju," je povedala predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc.

O njegovem odpoklicu namreč niso mogli glasovati zaradi obstrukcije treh predstavnikov zaposlenih. Ti so sejo zapustili, zaradi bolezni pa je s seje odšla prav tako Sabina Mozetič, članica nazdornega sveta. Nadzorni svet tako ni mogel glasovati, saj bi moralo biti za glasovanje prisotnih vsaj šest od devetih članov nadzornega sveta. 

Z novim statutom bi lahko glasovali 

Prva nadzornica Žnidaršič Kranjčeva je pozvala vse lastnike, da nehajo blokirati začetek veljavnosti novega statuta. Ta namreč predvideva nov način glasovanja, po katerem bi tako lahko glasovali tudi danes po odhodu štirih članov sveta. 

Društvo malih delničarjev je na koprsko okrožno sodišče vložilo zahtevo za prekinitev postopka vpisa sprememb statuta Luke Koper v sodni register do pravnomočne odločitve glede izpodbojne tožbe na to temo. Ker roki za odgovore še niso potekli, sodišče o tem še ni sprejelo nobene odločitve. Tako ostaja v veljavi stari statut in ne novi, ki je nadzornemu svetu zvezal roke.

Sam ne bo odstopil 

Gašpar Mišič medtem vztraja, da sam ne bo ostopil. Zatrdil je, da namerava še naprej delati v dobro Luke. "Bil sem očitno opazovan," je dejal glede vožnje v vinjenem stanju. Na naše vprašanje, ki smo ga večkrat ponovili, kaj s temi misli, ali morda, da je kdo obvestil policijo ali kaj podobnega, pa je odgovoril le, da "je dobil več sms-ov in namigovanj na to temo".

Službeni avto Gašparja Mišiča | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos
So mu pa na današnji seji odpovedali pogodbo o uporabi službenega vozila. 

Drugi ne poslovnemu načrtu 

Na današnji seji nadzorniki Luke Koper že v drugo niso potrdili popravljenega poslovnega načrta za letos. Prvič so ga zavrnili že decembra, češ da je premalo ambiciozen. Danes pa so ugotovili, da načrt ni pripravljen v skladu s smernicami nadzornikov, zato so upravi naložili, da ga dopolni. 

Člani nadzornega sveta so sicer za novega člana uprave, zadolženega za operativo in infrastrukturo, danes imenovali Andraža Novaka, ki je bil že do zdaj zaposlen v Luki.

Komentarjev 34
  • dragec 10:50 11.januar 2014.

    Gospa Sabina je dobila močno menstruacijo

  • dragec 10:49 11.januar 2014.

    Podatknili so mu iz SDS -ovske tajne policije

  • Scott 23:41 10.januar 2014.

    Imate take, kakršne ste izvolili.?