Slovenija
15 ogledov

Gašparju Mišiču so načrt že zavrnili

Slovenija 07.10.13, Gaspar Gaspar Misic, Luka Koper, Primorska gospodarska zborn Nataša Čepar
V petek o zavrnjenem poslovnem načrtu in pijančevanju.

Nadzorniki Luke Koper bodo v petek pod drobnogled vzeli popravljeni poslovni načrt za letos. Na decembrski seji ga namreč niso hoteli potrditi, češ da je premalo ambiciozen – menili so, da bi morala uprava načrtovati višje prihodke (pričakujejo devetodstotno rast), večji pretovor na določenih segmentih, prevelik pa se jim je zdel predviden 41-milijonski znesek za naložbe. Doslej je takšno zavrnitev nadzornikov s poslovnim načrtom za leto 2009 doživel le Robert Časar.


Tudi popravljeni poslovni načrt pa po naših informacijah ne dosega tistega, kar so z visoko stopnjo pritiska na upravo želeli videti zapisano v dokumentu nadzorniki.

Tudi o incidentu

"Javnost to od nas pričakuje, zato bomo na petkovi seji govorili tudi o incidentu predsednika uprave, ko se je vozil s službenim avtomobilom v vinjenem stanju," je ob odsotnosti predsednice nadzornega sveta včeraj napovedala namestnica Elen Twrdy. Drugih komentarjev se je vzdržala.

Gašpar Gašpar Mišič zaradi incidenta ne namerava odstopiti. "Tudi če bo nadzorni svet o tem razpravljal, bom ohranil svoje dostojanstvo; še naprej bom delal za stabilnost družbe, ki jo vodim," je dejal. Opil se je, kot smo izvedeli, v Piranu na praznovanju prvega rojstnega dneva vnuka enega od lokalnih gostincev.

Nadzorniki razdeljeni


Delu nadzornikov Luke Koper iz vrst zaposlenih se vožnja pod vplivom alkohola ne zdi zadosten razlog za razrešitev Gašparja Mišiča s funkcije prvega moža državnega podjetja, član nadzornega sveta Rado Antolovič (pretendent za stolček Gašparja Mišiča) pa je dejal, da bi v takšnem primeru odstopil sam.

Komentarjev 25
  • suzana.kos 14:03 09.januar 2014.

    kaj mogoče delaš z njim, da ga tako dobro poznaš?

  • Pinoki 12:30 09.januar 2014.

    Ah sarko sarko... joj, to pa je komentar ovce. Prepovedat, je tvoja rešitev, prohibicija... jojojoj. Mogoče ne veš, ampak že sedaj je prepovedano pit in vozit pa ni nič pomagalo. Nekomu nekaj prepovedat je isto, kot tebi rečt, da razmišljaj ...prikaži več s svojo glavo: brez veze!Idi sedaj si enega prižgat ;)

  • Pinoki 12:24 09.januar 2014.

    Mediji da bi vas zavajali??? Ne, ne, to pa že ne bo držalo. Mediji so objektivni, saj novinarji vedo, da razmišljate s svojo glavo in vas ni mogoče zavesti... :-/