Slovenija
25303 ogledov

Gen energijo vodil dobrega pol leta, odpravnina pa vratolomna

Blaž Košorok Anže Petkovšek
Blaž Košorok, ki se je na stolček generalnega direktorja Gen energije usedel 1. aprila letos, bo po dobrega pol leta vodenja in podpisanem sporazumu o predčasnem prenehanju pogodbe o zaposlitvi dobil kar šest plač odpravnine.

Naslednika Blaža Košoroka, ki se je na stolček Gen energije usedel 1. aprila letos, tam je zamenjal razrešenega Martina Novšaka, bo iskala kadrovska komisija pod vodstvom Žige Debeljaka. Košorok sicer po podpisanem sporazumu o predčasnem prenehanju pogodbe ostaja na vodilnem položaju do imenovanja novega direktorja, a najkasneje do 15. novembra.

Košorok sicer razlogov za sporazumno prekinitev pogodbe ni želel komentirati. A je razlog bolj kot ne jasen: po pogodbi mu namreč pripada kar šest plač odpravnine.

V najboljšem primeru bo tako družbo Gen energija vodil sedem mesecev in pol, za to pa bo nagrajen s kar šestimi plačami odpravnine. Povedano drugače: njegova odpravnina bo po pisanju portala N1 znašala 102 tisoč evrov bruto, kar je okoli 41 tisoč evrov neto. Ni slabo za dobre pol leta dela, kajne?

Nadzorniki Gen energije, ki jih vodi Žiga Debeljak, so s Košorokom pred dnevi sklenili sporazum o predčasnem prenehanju pogodbe o zaposlitvi, ki bi sicer veljala do aprila 2026. Spomnimo: Košorok je pred leti deloval kot džavni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in veljal za desno roko ministra NSi Jerneja Vrtovca. Za "nagrado" je med zadnjim mandatom dobil vodenje Gen energije, vodilne slovenske elektroenergetske skupine. Po nastopu vlade Roberta Goloba je bilo sicer jasno, da mandata ne bo dokončal.

Komentarjev 26
  • gregor96 06:10 14.oktober 2022.

    banda garjeva

  • malarin 20:50 13.oktober 2022.

    Upa ta denar dvigniti ? ? ? Zbudi se Slovenija . . .

  • kmetek 20:43 13.oktober 2022.

    res bo potrebno začet ubijat ljudi. ni druge pri nas.