Slovenija
2844 ogledov

GEN-I: 16 tisoč računov smo imeli že natisnjenih, a smo jih popravili

Elektrika profimedia
Pri GEN-I so pripravili pregled prihrankov za tri različna merilna mesta.

Iz GEN-I so sporočili, da so vsem svojim gospodinjskim odjemalcem in malim poslovnim odjemalcem na izdanih računih za marec 2020 upoštevali oprostitev plačila obračunske moči in prispevka SPTE in OVE, ki jih je za blaženje posledic korona virusa sprejela država.

"Na vseh teh računih so bile obračunane tudi 15 odstotkov nižje cene tarif električne energije, ki jih je za tri mesece kot simbol solidarnosti in družbene odgovornosti svojim odjemalcem zagotovil GEN-I," so sporočili iz družbe.

Dodajajo, da so v medijih zaznali, da nekateri dobavitelji kar 60.000 odjemalcem niso uspeli pravilno obračunati popustov, ki izhajajo iz vladnih ukrepov, saj naj bi bili računi že natisnjeni. "V GEN-I smo imeli približno 16.000 računov že natisnjenih, a smo se za naše odjemalce potrudili, račune popravili in s tem omogočili, da so bili prav vsi GEN-I odjemalci deležni nižjih računov že v marcu," so zapisali pri GEN-I.

Pripravili tri vzorčne račune

V izogib nesporazumom podajajo spremenjene postavke, ki so bile upoštevane na računih za dobavo električne energije v marcu:

Električna energija po dejanski porabi/pavšalu na tarifah VT, MT, ET s 15 odstotnim popustom
Obračunska moč 0,00 EUR
Prispevek SPTE in OVE 0,00 EUR

Glede na različno razumevanje višine znižanja računa so pripravili pregled prihrankov za tri različna merilna mesta GEN-I s 3, 8 in 14 kW obračunsko močjo. 

Vladni ukrep oprostitev plačila obračunske moči in prispevka SPTE in OVE zniža znesek računa za:
4,44 EUR + DDV pri 3 kW obračunski moči,
11,84 EUR + DDV pri 8 kW in
za 24,28 EUR + DDV pri 14 kW obračunski moči.

"Odstotek prihranka je zaradi odvisnosti od porabe lahko zelo različen – v našem primeru med 25 in 31 odstotkov," razlagajo pri GEN-I.

 | Avtor:

 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • GERE 19:58 17.april 2020.

    Gen-i je zakon! Račun je nižji za 1/3 !

  • goldy_z 18:44 17.april 2020.

    Dokler na slovenski trg ni prišel Gen i so bile cene elektrike bistveno višje.Šele nekaj mesecev po njihovem prihodu so ostali ponudniki začeli spuščati cene. Je pa res,da pri Gen i moraš po preteku enega leta biti sam pozoren da ...prikaži več zopet aktiviraš njihovo akcijsko ponudbo,sicer ti začnejo zaračunavati po rednem ceniku,ki pa je res nekoliko dražji.

  • gorazdinko 18:08 17.april 2020.

    Za gen i to ne bo drzalo,sem ze par let pr njih.