Slovenija
18 ogledov

Gen-I bo razsvetljeval Zagreb

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Zagrebški mestni svet je uradno potrdil izbor Gen-I za dobavitelja električne energije Zagrebu.

Hrvaška podružnica slovenskega podjetja Gen-I je bila že minuli teden izbrana na razpisu za osvetljevanje hrvaške prestolnice. Po poročanju Financ je včeraj štiriletno pogodbo uradno potrdil tudi zagrebški mestni svet.

Iz skupine Gen-I so sicer po poročanju STA danes sporočili, da je skupina v prvem letošnjem polletju poslovala bolje od načrtov. Ustvarila je 419 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 48 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, ter prodala 7,5 teravatne ure (TWh) električne energije.

Po besedah namestnika predsednika uprave Martina Novšaka so povečali tudi število velikih poslovnih odjemalcev na tujih trgih. Potem ko je skupina lani s pogodbenima strankama v Italiji (mesna industrija Gruppo Cremonini) in Avstriji (skupina OMV) sklenila posel v velikosti sto milijonov kilovatnih ur na leto, so zdaj pridobili takšno stranko tudi na Hrvaškem.

Zagrebški posel je vreden 6,6 milijona evrov oziroma sto milijonov kilovatnih ur na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.