Slovenija
3 ogledov

Generalka za sobotne proteste

Lado Bizovičar Benjamin Kovač
Kongresni trg. Danes shod proti homofobiji in za odprto družbo, v soboto proti kapitalizmu in bankam.

Danes ob 16. uri se na ljubljanskem Kongresnem trgu začenja zborovanje proti "izjemno agresivni kampanji okoli družinskega zakonika", na katerem naj bi se zbralo več tisoč ljudi. Kot je povedala članica državljanske pobude Nataša Briški, se bodo protestniki zavzeli za dosledno spoštovanje človekovih pravic.

Dobrodošli tudi politiki

"Hočemo javno mnenje, ki zna misliti s svojo glavo," je dejala Briškijeva in dodala, da bodo poskušali z javnimi govori, na katere se lahko prijavi kdorkoli, ljudi spodbuditi, da se organizirajo ter začnejo graditi strpno in solidarno družbo. V nasprotju s sobotnimi protesti so danes po besedah prirediteljev "dobrodošle tudi politične stranke, ki se zavzemajo za človekove pravice".

Dogajanje bo trajalo do 22. ure, nastopilo pa bo več deset glasbenikov; med njimi Zoran Predin, Adi Smolar in Buldogi. Organizirano bo tudi varstvo otrok, saj prireditelji na shodu pričakujejo tudi družine.

Komentarjev 1
  • jose3 17:14 13.oktober 2011.

    Glede na to, da so istospolni aktivisti v lanskem letu dobili 1400000 evrov (ca. milijon in pol evrov v času krize) podpore s strani občine Ljubljana, Slovenije in tujih držav, jim bo še precej ostalo...