Slovenija
32 ogledov

Germič kandidat za naslednika Gantarja

Ljubo Germič Boštjan Tacol
Dušan Kumer, vodja poslanske skupine SD in Borut Sajovic, vodja poslanskega kluba LDS sta kot kandidata za novega predsednika DZ predstavila poslanca Ljuba Germiča.
S tem, ko že predstavljajo kandidata, želijo dati možnost drugim poslanskim skupinam, da se do seje izrečejo o kandidatu, so na tiskovni konferenci povedali poslanci. Želijo namreč, da bi lahko poslanci o novem predsedniku državnega zbora glasovali takoj po odstopu Pavla Gantarja.
Tako v SD kot LDS menijo, da so predlagali dobrega kandidata, ki bo kvalitetno vodil delo parlamenta. Borut Sajovic, vodja poslanske skupine LDS je dejal, da si odhoda aktualnega predsednika sicer niso želeli.

Ljubo Germič sicer prihaja iz Ruš, po izobrazbi pa je univerzitetni diplomirani inženir kemije in kemijske tehnologije. Slovenijo je v EU zastopal pred vstopom v EU, kot opazovalec, po vstopu v EU mu je pripadla naloga prvega predsednika odbora za evropske zadeve v slovenskem parlamentu. Trenutno vodi odbor za zdravstvo in je tudi namestnik vodje poslanskega kluba LDS.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.