Slovenija
27 ogledov

Gibanje bodo prepoznavali tudi Windowsi

Kinect so pred nekaj dnevi predstavili v Los Angelesu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Microsoft je v okviru mednarodnega sejma zabavne elektronike CES v Las Vegasu napovedal, da namerava tehnologijo kinect, ki omogoča upravljanje konzole xbox 360 z gibi telesa vključiti tudi v operacijski sistem Windows.

To se bo zgodilo že 1. februarja, je v ponedeljkovem častnem govoru pred današnjim odprtjem sejma povedal glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer in dodal, da v sodelovanju z okrog 200 podjetji razvijajo aplikacije, ki bodo izkoristile tehnologijo kinectov v okviru operacijskega sistema za osebne računalnike Windows.

Med podjetji, s katerimi razvijajo aplikacije, so American Express, Mattel, Telefonica, Toyota in United Health Group. Več podrobnosti o tem, kakšne aplikacije oziroma mini programe razvijajo, ni razkril.

Prodali že 18 milijonov krmilnikov kinect

Pač pa je povedal, da je Microsoft v dobrem letu po začetku prodaje kinectov za igralne konzole xbox 360 po vsem svetu uspel dobaviti več kot 18 milijonov teh krmilnikov. Dodal je, da trenutno beležijo 66 milijonov uporabnikov igralnih konzol xbox ter znotraj tega 40 milijonov uporabnikov njihove spletne storitve Xbox Live.

Ballmer je v zvezi z Windowsi 8 povedal, da bodo ti združili najboljše iz sveta osebnih računalnikov in sveta tablic. Poleg tega je zagotovil, da bodo uporabniki sistema Windows 7 lahko izvedli nadgradnjo na Windows 8 že na dan, ko bo ta postal dostopen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.