Slovenija
27 ogledov

Gibanje na prostem bo nevarno

burja Reka Pixsell
Za Primorsko razglašen oranžni alarm.

Agencija RS za okolje (Arso) je izdala opozorilo zaradi močne burje, ki bo pihala voči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj na Primorskem. Na izpostavljenih mestih bo hitrost vetra v sunkih presegala 100 kilometrov na uro.

Zaradi močnega vetra velja za Primorsko danes in jutri velja oranžni alarm. Jutri dopoldne bo burja oslabela.

Gibanje na prostem bo nevarno

Burja nad Izolo | Avtor: Bralka Saša Bralka Saša
Veter lahko lomi veje, podira posamezna drevesa in odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo, veter pa lahko ovira cestni in tudi pomorski promet. Gibanje na prostem bo zato zelo oteženo in nevarno, morje pa bo zmerno vzvalovano do vzvalovano.

Na agenciji Primorcem svetujejo, da se izogibajo nevarnim mestom in ter ne vozijo, če to ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih, ljudje pa naj ostanejo na kopnem.

Razburkano morje | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos
Ponoči se bodo padavine od juga okrepile in razširile na večji del države. Meja sneženja bo na okoli 1.100 metrih nadmorske višine. Najnižje jutranje temperature bodo od dve do sedem, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija. V ponedeljek dopoldne bo še vedno oblačno in deževno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.