Slovenija
41 ogledov

Gibanje za Slovenijo bo vodil Kramar

Gibanje za Slovenijo Anže Petkovšek
Za predsednika Gibanja za Slovenijo je bil danes izvoljen bohinjski župan Franc Kramar, za podpredsednika pa kočevski župan Vladimir Prebilič.

Pobudniki Gibanja za Slovenijo so se danes v Bohinjski Bistrici zbrali na ustanovnem zboru. Na njem volijo organe gibanja in se lotili oblikovanja kandidatne liste za državnozborske volitve. Gibanje se bo registriralo kot društvo, na decembrske predčasne volitve pa se namerava odpraviti z nestrankarsko listo.

Prva pobuda za ustanovitev gibanja je prišla s strani bohinjskega župana Franca Kramarja lansko jesen, kasneje pa so se poleg nestrankarskih županov pobudi pridružili tudi posamezniki iz civilnih skupin. Pobudniki gibanja poudarjajo, da njihov namen ni ustanovitev gibanja ali stranke županov.

Zavračajo povezave z drugimi strankami in gibanji

Gibanje se namerava za poslanske sedeže potegovati v vseh volilnih enotah. Že na ustanovnem zboru bo gibanje oblikovalo volilni štab, kandidatno listo pa bo potrdilo na posebni volilni konvenciji. Glavno prednost gibanja njegovi pobudniki vidijo prav v povezavi civilne družbe z operativno sposobnostjo županov.

Pobudniki gibanja tudi poudarjajo, da bodo dosledno vztrajali pri svoji nestrankarski opredelitvi. Vrata gibanja naj bi bila tako zaprta za posameznike, ki so dejavni v strankah. Gibanje naj bi se tudi izogibalo posameznikom, ki so se ali se še vedno pojavljajo v različnih aferah.

Pred današnjim ustanovnim zborom gibanja so njegovi pobudniki zavračali namigovanja o povezanosti s katerokoli stranko ali gibanjem v slovenskem političnem prostoru.

Komentarjev 6
  • Veteran 10:06 09.oktober 2011.

    Gospodje župani a mislite, da ste tako neoporečni, da lahko izjavljate take oslarije. Bodite zadovoljni, da ste sploh župani. Sram naj vas bo, lažete državljankam in državljanom Slovenije in jim nudite lažna upanja a nekateri nimajo niti za kruh. Preusmerite ...prikaži več denar vašim revnim občanom, raje kot, da ga nameniti za volitve.

  • privat 20:37 08.oktober 2011.

    še eni kandidati ki mislijo nas za nos vleči...ja en je iz Kočevja ,ki je hotel policijsko uro...potem veš kolk so vredni...

  • Trsten 18:33 08.oktober 2011.

    Kdo so pa tile novi ksihti?