Slovenija
327 ogledov

Gigasport zapira svoja vrata

teniški lopar Shutterstock
Veriga športnih trgovin Gigasport v lasti družbe Kastner & Öhler je v sredo napovedala umik iz Slovenije in koncentracijo na domačem trgu.

Svoje lokacije v Mariboru, Celju in Ljubljani naj bi zaprla do sredine leta, so sporočili s sedeža družbe. Že pred tem so opustili lokacije na Češkem in Slovaškem.

Negativni trendi na trgu

V družbi Kastner & Öhler so pojasnili, da je primerjalno majhen slovenski trg v zadnjih letih doživljal negativne trende, gospodarske razmere pa niso ravno obetavne. "Zato je umik iz Slovenije logična posledica," so povedali v podjetju. Družba Kastner & Öhler ima v Sloveniji poleg omenjenih treh poslovalnic še eno trgovino, in sicer K & Ö v Ljubljani.

Bili so prvi

V Avstriji se medtem Gigasport kljub težkim razmeram razvija stabilno. K temu je prispevalo tudi sodelovanje s Sportom 2000, ki se je v odnosu do dobaviteljev razvilo v močno partnerstvo.

Marca pa bo Gigasport zagnal novo spletno trgovino, katere poseben poudarek bo v tesni povezavi med klasičnim in spletnim poslovanjem. Kastner & Öhler je bilo prvo tuje podjetje s športnimi trgovinami, ki je začelo poslovati v slovenskem prostoru.

Komentarjev 8
  • dragec 18:47 27.februar 2014.

    Jebi se desni komunist,poglej tvoje SSDSS ovce kako so bili pridne komunjare.

  • Scott 17:42 27.februar 2014.

    Čehi niso prav nič bogi, v zadnjih 10-15 letih so nas dohiteli in že prehiteli, kmalu bo njihova tudi Radenska!

  • YaKo 17:34 27.februar 2014.

    še malo pa bomo imeli napovedanih 60.000 delovnih mest.................................................aja, ukinjenih