Slovenija
39 ogledov

Gimnastika namesto tenisa

Dvorana Žurnal24 main
Financiranje. Na Viču bodo gradili, če bodo dobili evropska sredstva.

V začetku prihodnjega leta bosta Mestna občina Ljubljana (MOL) in Gimnastična zveza Slovenije (GZS) podpisali pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo gimnastične dvorane na Viču, je napovedal direktor GZS Edvard Kolar. Ta kot glavni investitor že išče soinvestitorje, dogovore z njimi pa bodo lahko sklenili šele po podpisu pogodbe z MOL, ko bodo vedeli, kateri prostori bodo v njihovi lasti, je pojasnil.

Manj kot 8,5 milijona

Investicija je bila leta 2008, ko so pripravljali projekt, ocenjena na 8,5 milijona evrov, od tega gradbena dela na okoli šest milijonov evrov. Kolar pričakuje, da bo cena zdaj zaradi cenejšega materiala in gradbenih del padla. Poudaril je, da je gradnja dvorane odvisna predvsem od tega, ali bodo dobili denar iz Evrope. Na ministrstvu za šport naj bi namreč v kratkem objavili razpis, pri katerem naj bi razdelili zadnja sredstva za sofinanciranje športne infrastrukture iz evropske finančne perspektive 2007–2013. Kolar je dodal, da imajo nekaj težav pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, kljub temu pa verjame, da bi lahko dvorano zgradili do konca leta 2014.

Po 36 letih uničenje

Lokaciji, kjer bi bila dvorana, pa nasprotuje Teniški klub Svoboda. Kolar je ob tem dejal, da je lokacijo določila občina. V teniškem klubu so dali več pripomb na predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Športni park Svoboda, ki so ga mestni svetniki potrdili prejšnji ponedeljek ter omogoča gradnjo gimnastične in teniške dvorane. Med drugim so predlagateljem odloka očitali, da jim ni mar za uničenje devetih teniških igrišč, dveh igrišč za odbojko na mivki in drugih prostorov ter da ta poseg pomeni uničenje kluba, ki deluje že 36 let. Zapisali so tudi, da sodelovanje GZS pri uničenju druge športne in rekreacijske dejavnosti kaže na pomanjkanje civilizacijske kulture pri komunikaciji z drugo športno panogo. Opozorili so, da teniška dvorana nima investitorja in da ne bo namenjena nacionalnemu teniškemu centru, ker je teniška zveza od projekta odstopila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.