Slovenija
13679 ogledov

Gimnazija Moste: Zaradi koronavirusa doma ostali trije dijaki in profesorica

Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti
1/2
Nik Rovan
Bralec nas je opozoril, da naj bi zaradi bojazni pred okužbo s koronavirusom doma ostalo nekaj dijakov in profesorica z Gimnazije Moste v Ljubljani. Ravnateljica šole Špela Škof Urh nam je potrdila, da so od ponedeljka preventivno doma 3 dijaki in profesorica. Vsi štirje so bili posredno ali neposredno v stiku z okuženo osebo.

Trije dijaki in profesorica z Gimnazije Moste so se v ponedeljek. 2. marca udeležili izobraževalnih delavnic Moje podjetje v Ljubljani. Pri enem od predavateljev so kasneje potrdili okužbo s koronavirusom in je 25. okužena oseba pri nas.

Za okužbo izvedeli šele po enem tednu

Kot nam je povedala ravnateljica Gimnazije Moste, Špela Škof Urh, dijaki sicer niso bili v stiku z glavnim koordinatorjem delavnic, pri katerem so potrdili okužbo. Z njim so kontaktirale le nekatere mentorice dijakov, ki so bili na delavnici. Med njimi tudi profesorica Gimnazije Moste. Za možnost okužbe s koronavirusom je izvedela šele v ponedeljek ta teden

Zdravnik jo je napotil na delo

Ravnateljica šole je še povedala, da je bila profesorica sicer pri zdravniku, vendar jo je ta napotil na delo. V ponedeljek ta teden je imela dve šolski uri pouk. Nekaj minut je bila tudi v zbornici, vendar so bili drugi profesorji pri pouku, zato z njimi naj ne bi imela stikov. Zatem je za kratek čas zapustila šolsko poslopje. V tem času je prejela klic koordinatorja delavnice. Sporočil ji je, da so pri njem potrdili okužbo s koronavirusom. O tem je nemudoma obvestila ravnateljico v šolsko poslopje pa se ni več vrnila.

Dijaki v srednji šoli | Avtor: Profimedia Profimedia

Ravnateljica je preventivno domov napotila tudi 3 dijake, ki so bili skupaj s profesorico na delavnicah. Kljub temu da niso bili v neposrednem stiku z okuženim koordinatorjem delavnice, obstaja tveganje okužbe s koronavirusom tudi pri njih. Ali je bil kateri od dijakov z Gimnazije Moste že testiran za okužbo z virusom še ni znano, profesorica pa naj bi to storila prihodnji ponedeljek.

Možnost okužbe na osmih srednjih šolah

Delavnice, ki je potekala v Ljubljani, se je sicer udeležilo približno 30 dijakov in njihovi mentorji z različnih srednjih šol iz vse Slovenije. Potek dogodkov bomo spremljali in vas o tem obveščali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Luksi 18:45 11.marec 2020.

    Mi smo pa otroke obdržali doma. Preprosto se lažemo, da sta zbolela in ju zato ni. Vlada na žalost ne bo ukrepala dokler ne bo prepozno.