Slovenija
107 ogledov

Giposs na obvestilih Gursa

Lastništvo etažne lastnine oziroma stanovanj lahko lastniki v zemljiško knjigo v Žurnal24 main
Stanovanja v BS3. Zaradi množice plomb lastnik nektareih še vedno Giposs.

Kot lastnik stanovanja bralke iz Reboljeve ulice, ki nas je poklicala, je na obvestilu Geodetske uprave RS (Gurs) o vrednotenju nepremičnin, še vedno naveden Giposs. Bralka je povedala, da je predlog za vpis v zemljiško knjigo (ZK) za njeno in sosednja stanovanja že leta 2004 vložil upravnik SPL, do danes pa v ZK še niso bila vpisana.

Plomba na plombo
V zemljiškoknjižnem vložku, v katerem je vpisana tudi parcela na kateri stoji bralkin stanovanjski blok, je vpisana množica plomb oziroma zaznamkov vrstnega reda obravnave. Odvetnik Rok Koren, ki zastopa stanovalce BS3 v tožbah proti Gipossu in Bojanu Gjuri, je pojasnil, da te plombe ne preprečujejo vpisa, ampak da bralka kot lastnica stanovanja v ZK še ni vpisana, ker še niso bili obravnavani zaznamki oziroma plombe, ki morajo biti rešeni pred njenim. “Ovira za vpis torej ni vsebina ampak forma. Ker sodišče še ni rešilo predhodnega predloga vpisa, se ne more začeti ukvarjati z naslednjim,” je dodal.

V uradu okrajnega sodišča, kamor sodi ljubljanska ZK, so povedali podobno – da je o nekaterih plombah zemljiškoknjižno sodišče v vložku že odločilo, o nekaterih pa zaradi predplomb - prej vloženih zadev - še ne. “Zemljiškoknjižno sodišče o vpisih glede posamezne nepremičnine odloča po vrstnem redu vloženih prelogov oziroma listin prejetih za vpis po uradni dolžnosti. Dokler ni pravnomočno odločeno o prej vloženi zadevi, ni mogoče odločiti o kasneje vloženem predlogu,” so pojasnili v uradu predsednice okrajnega sodišča v Ljubljani.

V registru že lastnica
Na geodetski upravi so povedali, da se je bralka na podlagi pogodbe, s katero je dokazala lastništvo, v registru nepremičnin že evidentirala kot lastnica. “S tem je uredila lastništvo v registru nepremičnin, še vedno pa bo morala urediti tudi lastništvo v ZK,” so dodali na Gursu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.