Slovenija
9 ogledov

Gladka zmaga Popoviču

Pričakovanje zmage
1/19
Barbara Milavec
Dosedanji koprski župan Boris Popovič je dobil 69 odstotkov glasov, njegova stranka Koper je naš pa 19 sedežev v občinskem svetu.

"Očitno so ljudje ponosni na Koper in na svojega župana in da so zadovoljni z delom občinske uprave. Pričakoval sem zmago, a v to do konca seveda nisem mogel biti pripričan, prepričan sem le v to, da dobro delam. Prioritet je ogromno, naredili bomo vse, morda še več." S temi besedami se je koprski župan Boris Popovič zahvalil volivcevm za podporo. Dodal je, da se je volitev nekoliko bal zaradi dopustov.

Pred volilnim štabom stranke na Carpacciovem trgu se je zbrala množica ljudi, med njimi Franci Matoz s soprogo Natašo, nekdanji urednik Slovenskih novic Marjan Bauer, nekdanji kriminalist Mitja Klavora in nogomotaš Mladen Rudonja. Slišati je bilo pesmi, kot je Simply the best Tine Turner.

Dobro se je odrezala tudi Popovičeva lista Koper je naš, ki je dobila absolutno večina oziroma 19 sedežev v 30 članskem mestnem svetu. Tri sedeže sta dobili Oljka in SD, dva DeSUS ter po enega SDS, Zares in SLS. Lista Koper je naš je imela v dosedanjem mestnem svetu 18 sedežev.

Izredne volitve

Redne volitve v Mestni občini Koper bi morale potekati že lansko jesen, a je ustavno sodišče zadržalo njihovo izvedbo zaradi postopkov ustanovitve občine Ankaran. Državni zbor je ob neuspelih poskusih ustanovitve ankaranske občine sprejel azkon o volitvah v koprski mestni občini, kar je 10. julija dovolilo tudi ustavno sodišče. Obenem je ustanovilo občino Ankaran, ki pa bo formalno začela delovati šele z naslednjimi rednimi lokalnimi volitvami leta 2014.

Komentarjev 8
  • vladek 06:56 11.julij 2011.

    Sramota za Slovenijo,da postanejo župani neslovenci

  • Milica 00:16 11.julij 2011.

    res????????' si ti bas neki pridan, ne ves kaje alkohol.

  • Milica 00:14 11.julij 2011.

    Bravo popovič