Slovenija
5 ogledov

Gladovna stavka ni pomagala

David Stepan je v 16 dneh izgubil 12 kg in je zaradi družine, zdravja ter izgube Žurnal24 main
Okoljevarstvenik David Stepan je po šestnajstih dneh prekinil gladovno stavko zaradi problematike urejanja območja Luke Koper. Glavne stavkovne zahteve niso bile uresničene.

Kot je dejal David Stepan za zurnal24.si, se je za prekinitev stavke odločil zato, ker ni bilo nobenega velikega odziva pristojnih, ter zaradi družine in zdravja. Tako niso bile  uresničene njegove glavne zahteve, da bi pristojne službe odstranile črne gradnje nasipa ob školjčni sipini v Ankaranu in da bi prišlo do sestanka s premierjem Janezom Janšo. Čeprav se je že večkrat sestal z okoljskim ministrom Janezom Podobnikom, večjega napredka niso dosegli. " Čakali smo , da bi se sestali s predsednikom vlade. Glede na to, da se ni odzval, kaže na ta način zelo slabo skrb do Slovenije," je dejal Stepan.

 

Preberite še:

Po gladovni stavki še pismo premierju

Prvi pomol bodo podaljšali

Kljub prekinitvi gladovne stavke Stepan še ne namerava vreči puške v koruzo. Tako že razmišlja o morebitnih tožbah in nekaterih drugih nadaljnjih korakih. "Planirali smo , da bomo imeli avgusta v Ankaranu zbor krajanov in da bi se mogoče pripravljala bolj masovna gladovna stavka, in pričakujemo odziv predsednika vlade. Ker predsednik vlade tako hvali Triglav, v našem grbu pa je znotraj tudi morje. Medtem ko so Triglav lepo zavarovali, morje spreminjajo v skladišče za premog in parkirišča za avtomobile. To ne gre skupaj," še pravi Stepan.

Spomnimo, da je minister za okolje in prostor Janez Podobnik ob zadnjem srečanju z Davidom Stepanom glede odstranitve črne gradnje Luke Koper dejal, da je gradbeni inšpektor nelegalno postavljen most prisilno odstranil. Investitor je kasneje postavil nov montažni most, za katerega je bil izrečen nov inšpekcijski ukrep, zoper katerega je investitor vložil pritožbo, o kateri pa še ni odločeno. Po odločitvi naj bi inšpektor izvedel izvršilni postopek prisilne odstranitve mostu. V zvezi z nelegalno izdelanim parkiriščem gradbeni inšpektor v postopku upravne izvršbe inšpekcijske odločbe zavezanca prisiljuje z denarnim kaznovanjem k izvršitvi inšpekcijskega ukrepa. Če zavezanec tudi po denarnem prisiljevanju ne bo izvršil odrejenih dejanj, bo gradbeni inšpektor nadaljeval izvršilni postopek s prisilnim odstranjevanjem parkirišča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.