Slovenija
28 ogledov

Glasbena šola ni varna

Edini izhod iz glasbene šole v nekdanjem hotelu Evropa vodi na prometno ulico. ( Žurnal24 main
Gasilska vaja. Opozorilo, da prostori v bivšem hotelu Evropa niso primerni.

Glasbena šola je v nevarni zgradbi, opozarja ravnateljica Petra Mohorčič. Še posebno jo v primeru požara skrbijo učilnice v bivšem hotelu Evropa, kjer obiskuje pouk petsto otrok. Tudi sicer meni, da je čas, da šola dobi modernejše prostore. 

Neprimerni prostori
Nekdanji hotel Evropa je komaj primeren, pravi Mohorčičeva. Učilnice so poseljene po petih nadstropjih, do njih vodijo ozki hodniki, požarnih stopnic ni, prav tako ni dvigala, izhod pa je le eden. Že učenci s težkimi instrumenti težko premagujejo nadstropja, kaj šele invalidi, opisuje stavbo Mohorčičeva. Obnova se ji zdi predraga, hkrati je stavba predvidena tudi za drugo dejavnost, nadomestni prostori za glasbeno šolo pa še niso znani. 

Zavrnili predloga
Da šola ni varna, zagotovo ni dobro, pravi podžupan Igor Velov, hkrati pa opozarja, da so v tem mandatu že ponudili dve rešitvi – prostore nekdanje gradbene šole in tretje nadstropje Globusa. Oba predloga sta bila zavrnjena. Mohorčičeva to priznava, vendar ocenjuje, da ponujeni rešitvi ne zadoščata. 

Več kot šola
“Smo med največjimi glasbenimi šolami v Sloveniji. Potrebujemo več kot dva tisoč kvadratnih metrov uporabnih površin. Želimo si objekt z manjšo koncertno dvorano in vsaj dvesto sedeži. Torej pogoje ne samo za osnovno delovanje, temveč tudi za to, da lahko mestu kaj vrnemo,” pravi. Velov odgovarja, da lahko željam Mohorčičeve ustreže le novogradnja, ki pa je mestna uprava ob izteku mandata ne more obljubiti. 

Mohorčičevo ob novogradnji mika tudi Storžič, prizna pa, da lastniških razmerij tam ne pozna. “Nobena rešitev ne bo poceni,” opozarja, sicer prepričana, da si glasbena šola primerne prostore glede na vlogo v širšem okolju zasluži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.