Slovenija
26 ogledov

Glasujte, kdaj bi protestirali

Vseslovenska vstaja Anže Petkovšek
Na Facebooku pozivajo, naj protestniki sami glasujejo, kdaj in kje vse bo druga vseslovenska vstaja.

Protestniki v različnih krajih po državi bi se lahko 10., 11. ali 17. januarja zbrali na drugi vseslovenski vstaji. Prejšnji petek, 21. decembra, se je po številnih krajih odvijala prva vseslovenska vstaja.

Pobudniki: Glasujte, kdaj se dobimo

Pobudniki nadaljevanja zadnjega protestnega shoda prek različnih skupin, oblikovanih na družabnem omrežju Facebook, pozivajo člane teh skupin, naj z glasovanjem skupaj določijo, kdaj bo naslednja ljudska vstaja na različnih lokacijah po državi hkrati.

"Praznike bo večina preživela v krogu družine in prijateljev. Mislimo, da ni na mestu, da vas še dodatno obremenjujemo s protesti v času do novega leta. Ker bi želeli, da se naslednji protest oziroma vstaja res dobro pripravi, vas sprašujemo, kateri datum bi večini od vas najbolj odgovarjal," pozivajo v eni od skupin na Facebooku.

Udeleženci prihodnjega protestnega shoda lahko glasujejo do jutri do 22. ure. "Skupno večinsko število glasov bo določilo datum protesta," še zagotavljajo pobudniki vseslovenske vstaje.

Pa še proti sodstvu

Ob tem prek Facebooka na protestni shod poziva tudi skupina, ki se je poimenovala Druga vseslovenska ljudska vstaja. Ta vabi protestnike, naj se zberejo na ljubljanskem Trgu republike že 4. januarja ob 15. uri.

"Proti Zoranu Jankoviću, proti tajkunom Zidarju, Tovšakovi, proti Janši, proti pokvarjenemu sodstvu, proti pokvarjenim sindikatom, Štruklju, Semoliču, proti pokvarjenim bančnikom za novo Slovenijo z lustracijo vseh, ki so bili povezani s prejšnjim sistemom. Nato gradnja Slovenije po vzoru Islandije. Delite dogodek, naj cela Slovenija ve da 'zombiji' ne bomo odnehali, dokler se ne vzpostavi pravna država! Pazite se spamerjev, ki nam delajo antipropagando, ker podpirajo elite in se bojijo za svoje stolčke," pozivajo pobudniki tega shoda.

 


 

Komentarjev 4
  • mirko 11:40 28.december 2012.

    Kdo pa sploh je elita pri nas ? To še zdaleč ni samo VLADA. Zelo velik del elite je v sodnem sistemu, prav tako v vodstvih in vodilni v gospodarskih družbah, vodilni v javnih in državnih firmah, ...Vsem je pa ...prikaži več skupna ena značilnost, nobeden od njih ni revež. Večina njih spada v vrhnji sloj družbe glede materialnega bogastva. Med njimi vlada velika prepletenost glede vez, poznanstev in tudi sorodstva. Po uvedbi večstrankarstva v naš politični sistem, so se ustvarile dve eliti, leva in desna, apak ko se gre za osebno korist, tudi ljudje iz nasprotnega pola pridno sodelujejo, seveda na račun in škodo ostalega naroda.

  • mirko 11:02 28.december 2012.

    Mirni protesti so isto kot tuljenje v luno. Še več, elita se takim protestnikom smeji in se iz njih norčuje (zombiji). Po drugi strani imajo v svojih rokah policijo in vojsko, ki so jih primorani ubogat (pretepat morajo nasilne demonstrante), ...prikaži več, če ne, zgubijo službo. Žal je to tako, da se elita ne zgane prej in začne delat pošteno, dokler jih ne prisili grožnja uničenja njihovih materialnih dobrin. Nasilje na demonstracijah ne podpiram, če je pri tem ogroženo zdravje ljudi. Glede poškodovanja dobrin, pa je žal tako, da je to včasih nujno potrebno, da kaj zaleže pri eliti. Problem nastane, ko se elita v tem primeru posluži represivnih oraganov, tako protestnikom ne preostane druga kot gverilski način izražanja nezadovoljstva. Prav to se bo po mojem prepričanju v prihodnosti dogajalo.

  • dragec 11:01 28.december 2012.

    MA NE LUPETAJ!!!