Slovenija
67 ogledov

Glavna nagrada za sodelovanje v anketi o občinski strategiji v roke podžupanu

VELLO Bike Žurnal24 main
Občani Litije so ogorčeni! Med izžrebanimi sodelujočimi v anketi za Celostno prometno strategijo občine Litija, se je znašlo tudi ime litijskega podžupana Borisa Doblekarja.

Več občanov zahteva, da se nagradna igra razveljavi in ponovi žreb za prvo nagrado – mestno kolo, saj se jim zdi skrajno neokusno, da je nagrado za sodelovanje v anketi o prometni strategiji občine dobil podžupan, poroča portal ZON. 

Podžupan ni zaposlen na občini

"V šesti alineji 1. točke pravil nagradne igre je navedeno, kdo ne more  sodelovati v nagradni igri. Po pravilih žrebanja zaposleni v občini Litija niso bili upravičeni nagrajenci, listek s podžupanovim imenom pa je ostal v bobnu, ker ni med zaposlenimi," pravijo na občini Litija. Doblekar namreč svojo podžupansko funkcijo opravlja neprofesionalno.

Pripravljalci strategije obžalujejo vznemirjenje, ki ga je povzročilo žrebanje nagrad za sodelovanje pri anketi v sklopu Celostne prometne strategije. Žrebanje, pravijo, so pripravili z najboljšimi nameni in v iskreno zahvalo sodelujočim.

Izžreban izmed 151 sodelujočih

“Žrebanje je bilo izvedeno s strani popolnoma nevtralne osebe, ki je izmed 151 lističev naključno potegnila tri lističe z imeni dobitnikov. Rezultat je bil resnično naključen in legitimen – in tak rezultat smo tudi upoštevali. Vsekakor pa bomo v izogib podobnim zapletom v prihodnje temeljiteje razmislili o različnih možnih vidikih žrebanja,” še pravijo pripravljalci Celostne prometne strategije za občino Litija.

Izdelavo Celostne prometne strategije za občino Litja je občina zaupala konzorciju podjetij pod vodstvom podjetja Locus. 

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 15
  • sprehajalec 21:34 05.oktober 2016.

    Se strinjam, SDSsovci kradejo dobitke, kar ni lepo. Naj jih vrnejo. SMCjevci pa poskušajo svoje politične nasprotnike kar z avtom povoziti. Pa ko je čez, še v rikverc pa nazaj.

  • la-cucaracha 19:47 05.oktober 2016.

    najbrže svoji mami ....ahahahahahaha tipično za SDS

  • la-cucaracha 19:43 05.oktober 2016.

    SDS-ovec pač