Slovenija
6 ogledov

Glavni morilec je hitrost

24. aprila je voznik osebnega vozila med priključkom Šentilj in cestninsko posta Žurnal24 main
Na slovenskih cestah je letos umrlo že 58 ljudi, kar je 9 več kot lani v enakem obdobju. V Podravski regiji je do danes umrlo že 18 ljudi. Glavni razlog za prometne nesreče je še vedno hitrost.

Sloveniji je v zadnjih 10 letih z načrtnim in strokovnim delom uspelo prepoloviti število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. "Ne glede na dejstvo, da je letošnje leto drugo najbolj varno v zadnjih 50 letih, se v prvih petih mesecih letošnjega leta soočamo s slabšim stanjem varnosti cestnega prometa, saj je na slovenskih cestah umrlo že 58 ljudi, kar je devet ljudi oziroma 19 odstotkov več kot lani v enakem obdobju," je povedal Ljubo Zajc, direktor Javne agencije RS za varnost prometa.

Največji morilec še vedno hitrost
Pri številu mrtvih udeležencev v cestnem prometu so najbolj izstopali kolesarji, saj jih je do danes izgubilo življenje že devet, lani v enakem obdobju dva. Porast v številu mrtvih udeležencev cestnega prometa je tudi pri voznikih osebnih vozil, letos 22, lani v enakem obdobju 17. Poglavitni vzrok prometnih nesreč s smrtnim izidom in telesno poškodovanimi je še vedno hitrost.

Nevarne ceste v Podravju

"Letos je v Podravski regiji umrlo že 18 ljudi, v enakem obdobju lani pa osem. Največ nesreč s smrtnim izidom je nastalo zaradi neprilagojene hitrosti,"
poudarja Zajc.

"Direkcije RS za ceste na področju cestne infrastrukture v Podravju so usmerjene v izdelavo študije za odpravo črnih točk na regionalnih in glavnih cestah v občini Rače - Fram, Ptuj, Maribor
VurberkPtuj, SpuhljaZavrč, Slovenska Bistrica, ureditev prehoda za pešce Sveta Trojica ter ureditev krožnega križišča, površin za pešce in kolesarje (Spuhlja–Zavrč)," je povedal Stanislav Zotlar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.