Slovenija
13 ogledov

Glavni morilec je hitrost

24. aprila je voznik osebnega vozila med priključkom Šentilj in cestninsko posta Žurnal24 main
Na slovenskih cestah je letos umrlo že 58 ljudi, kar je 9 več kot lani v enakem obdobju. V Podravski regiji je do danes umrlo že 18 ljudi. Glavni razlog za prometne nesreče je še vedno hitrost.

Sloveniji je v zadnjih 10 letih z načrtnim in strokovnim delom uspelo prepoloviti število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. "Ne glede na dejstvo, da je letošnje leto drugo najbolj varno v zadnjih 50 letih, se v prvih petih mesecih letošnjega leta soočamo s slabšim stanjem varnosti cestnega prometa, saj je na slovenskih cestah umrlo že 58 ljudi, kar je devet ljudi oziroma 19 odstotkov več kot lani v enakem obdobju," je povedal Ljubo Zajc, direktor Javne agencije RS za varnost prometa.

Največji morilec še vedno hitrost
Pri številu mrtvih udeležencev v cestnem prometu so najbolj izstopali kolesarji, saj jih je do danes izgubilo življenje že devet, lani v enakem obdobju dva. Porast v številu mrtvih udeležencev cestnega prometa je tudi pri voznikih osebnih vozil, letos 22, lani v enakem obdobju 17. Poglavitni vzrok prometnih nesreč s smrtnim izidom in telesno poškodovanimi je še vedno hitrost.

Nevarne ceste v Podravju

"Letos je v Podravski regiji umrlo že 18 ljudi, v enakem obdobju lani pa osem. Največ nesreč s smrtnim izidom je nastalo zaradi neprilagojene hitrosti,"
poudarja Zajc.

"Direkcije RS za ceste na področju cestne infrastrukture v Podravju so usmerjene v izdelavo študije za odpravo črnih točk na regionalnih in glavnih cestah v občini Rače - Fram, Ptuj, Maribor
VurberkPtuj, SpuhljaZavrč, Slovenska Bistrica, ureditev prehoda za pešce Sveta Trojica ter ureditev krožnega križišča, površin za pešce in kolesarje (Spuhlja–Zavrč)," je povedal Stanislav Zotlar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.