Slovenija
17 ogledov

Gledalci tvegali življenja

Gumball 3000 je vodil tudi po slovenski avtocesti.
1/8
Žurnal24 main
Ob včerajšnjem "mimobegu" relija Gumball 3000 so številni gledalci s hojo po avtocesti tvegali tragedijo. Policija in darsovci pridno polnili proračun.

Znano je, da so udeleženci dirke prestižnih avtomobilov kljub poostrenim policijskim kontrolam včeraj po slovenski avtocesti od Fernetičev proti Obrežju drveli tudi s hitrostmi blizu 300 km/h. Eden od udeležencev se je v Zagrebu na vmesni točki včerajšnje etape tako hvalil, da je za skoraj 400 km vožnje od Benetk potreboval vsega dve uri in enainpetdeset minut, kar pomeni, da je bila njegova povprečna hitrost kljub postankom na meji in bencinski črpalki kar 135 km/h.

Za tragedijo bi bil dovolj hip
Številni gledalci so vožnjo avtomobilov čez Slovenijo spremljali na avtocestnih nadvozih ali za ograjo avtoceste, naše fotografije s počivališča Lom pri Logatcu pa pričajo, da so nekateri stali celo na odstavnem pasu in so jih morali z avtoceste preganjati Darsovi delavci.

Kako si je voznik lamborghinija znižal kazen, preberite TUKAJ. Kaj si šejk misli o vinjetah, pa TUKAJ.

Kazen za hojo po avtocesti je 150 evrov, kar pa ni nič v primeru, če bi prišlo do trka vozila v pešce pri visoki hitrosti.

Hitri, a policistom niso ušli
Policisti in Darsovi nadzorniki so imeli sicer včeraj veliko dela pri lovljenju prehitrih voznikov Gumballa. Nuška Tavčar z Generalne policijske uprave nam je povedala, da so policisti prekoračitve hitrosti merili v sklopu svojih rednih delovnih nalog in na terenu zato ni bilo dodatnih enot, niti ne helikopterja v zraku, s katerim so denimo prekrškarje lovili med etapo čez Francijo.

Vseeno pa se je kar nekaj prehitrih voznikov pobliže spoznalo s policisti. Koliko natančno, na policiji še ne vedo, saj bodo vsi podatki zbrani šele čez nekaj dni. Marjan Koler z Darsa pa je za Žurnal24 povedal, da je kazen doletela šest voznikov, ki na svojih vozilih niso imeli slovenske vinjete za vožnjo po avtocesti.

"Vozniki so dejali, da niso vedeli, da je potrebna vinjeta za vožnjo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah, ker jih o tem ni obvestil organizator. Cestninski nadzorniki DARS, d. d., so jim pojasnili, da so v prekršku, jim izdali plačilni nalog ter ponudili v nakup vinjeto, oglobljeni vozniki so to razlago sprejeli z razumevanjem, oziroma poravnali globo in kupili vinjeto. Po navedbah cestninskih nadzornikov DARS, d. d., so ti vozniki nato na obvezno uporabo vinjet opozorili tudi druge kolege, ki se udeležujejo dirke."

Drugi udeleženci so se odzvali različno. Eni so resnično zavili na najbližjo črpalko po roza nalepko, medtem ko so se drugi zgolj nasmehnili: Kakšne vinjete, imamo denar za kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.