Slovenija
16 ogledov

Glej, glej, s čim je služil Virant

Ponujal je rešitve za težave, ki jih je zakuhal sam.

Prejšnji minister Gregor Virant služi s plačno reformo. Članek s tem naslovom je novinar Financ Jaka Elikan objavil marca 2009. Splača se ga vnovič prebrati.

Članek kaže, kako si predstavlja trg mož, ki je prepričan, da lahko v prihodnjih štirih letih potegne Slovenijo iz gospodarske krize. Virant je namreč pripravljal komercialni posvet, na katerem bi iskali rešitve za težave, ki jih je povzročila Virantova plačna reforma.

Vendar pa Virant posveta ni organiziral, ko je bil še minister, pač pa potem, ko je bil že zasebnik oziroma direktor projektov pri Inštitutu za javno upravo. Medtem je kot brezposelni bivši minister prejemal tudi nadomestilo za ministrsko plačo. Pomenljiva je tudi Virantova misel: "Moje svetovalno in pedagoško delo ima svojo (relativno visoko) tržno vrednost."

Ja, seveda je imelo njegovo svetovalno delo visoko tržno vrednost. Kdo drug kot Virant pa je bolje poznal težave, ki jih je povzročila Virantova plačna reforma! Torej: kot minister je zakuhal težave, ki se jih je lotil reševati kot zasebnik. Proti plačilu.

Domnevamo, da je Virant pri organizaciji posveta meril na stranke iz javnega sektorja. Takšni so namreč imeli težave z njegovo plačno reformo. Torej si je zamislil nekakšno "bivše javno – zdajšnje zasebno" partnerstvo. Iz javnih sredstev naj bi mu plačali, da bo reševal težave javnega sektorja.

Gospod kandidat za premiera, to ni tržna ekonomija, to je perverzna ekonomija!

Komentarjev 8
  • hokejist12 10:38 15.november 2011.

    3. Izračun, ki ga je poslal g. Virant v medije je napačen in sicer v delu, ko navaja stroške .....države brez dohodnine. Če bi bil natančen, bi moral k strošku države brez dohodnine Celotni stroški države brez dohodnine torej znašajo ...prikaži večjo 72.416,28 EUR. S tem pa se celoten izračin vračila v proračun v celoti spremeni in se poviša na 29.431,41 EUR. Iz tega sledi, da je objavljen izračun vračila v proračun g. Viranta zavajanje slovenske javnosti in volivcev .

  • hokejist12 10:30 15.november 2011.

    1. Najprej naj g. Virant dokaže, da je 18.777,14 EUR dejansko vrnil v proračun RS kot donacijo ( potrdilo o plačilu ). Tega slovenskim volilcem še ni dokazal. 2. Če bi bil res pošten, bi državi vrnil celoten ...prikaži več neto znesek izplačanega nadomestila, ki je znašal 36,483,21 EUR. Ta znesek bi lahko eventuelno zmanjšal za dolplačilo dohodnine, ki jo je plačal iz naslova nadomestila in sicer 6068,25 EUR. Torej bi moral državi vrniti 30.414,96 EUR in ne samo 18.777,14 EUR. To bi bil tudi najbolj transparenten način dokazovanja integritete g. Viranta.3. Izračun, ki ga je poslal g. Virant v medije je napačen in sicer v delu, ko navaja stroške države brez dohodnine. Če bi bil natančen, bi moral k strošku države brez dohodnine (61762,28 EUR) prišteti še prispevke delodajalca (16,10%), ki jih navaja v eni izmed vrstic višje, torej strošek države brez dohodnine ni 61.762,28 EUR ampak je treba k temu prišteti še prispevke delodajalca (10.654,27 EUR). Celotni stroški države brez

  • xy 17:54 14.november 2011.

    Sicer pa je Viran itak gnilo jajce tvojega Jajčkota-vojnega dobičkarja