Slovenija
21 ogledov

Glob se ne bojijo

Zoran Janković Boštjan Tacol
Predvolilno. Inšpektorat podrobnosti ne izda.

Volitve. Inšpektorat za notranje zadeve dodatnih pojasnil o prepoznem odprtju volilnih računov ne bo dajal do zaključka postopkov. Na globo (od deset do 15 tisoč evrov za stranko in od 1.500 do dva tisoč evrov za odgovorno osebo) pa ne računajo ne v Pozitivni Sloveniji Zorana Jankovića ne v Avionu Borisa Popoviča. Iz Jankovićevega štaba so sporočili, da so pravočasno odprli volilni račun na fizično osebo. Stranka je namreč dobila odločbi o registraciji in vpisu v davčni register po 24. oktobru, zato so šele po tem lahko odprli ustrezen volilni račun. V Avionu so pojasnili, da so že pred volitvami sklenili sporazum o sodelovanju z SDS in nato pristopili k skupni volilni kampanji. "Vse finančne transakcije se vodijo prek računa SDS," so dodali.

Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes je potrdil, da bo sodišče glede na sprejeto mnenje v revizijah kot rok za odprtje računov upoštevalo 24. oktober. Hkrati se bodo takrat v konkretnih primerih odločali tudi o pravnem nasledstvu in združevanjih.

Komentarjev 2
  • hokejist12 10:33 24.november 2011.

    Družinska mafija Janković!

  • privat 09:26 24.november 2011.

    verjetno je vse pri jankoviču"pravočasno"! Če pa bi imela Slovenija mehanizem poštenosti in pravičnosti...tega od njega ne bi slišali...glob se bi pač bal..