Slovenija
25 ogledov

Globa bo spet 40 evrov

parkomat, parkiranje, parkirišče Jošt Smolej
V ponedeljek bodo ljubljanski mestni svetniki odločali o spremembi odloka, ki bo določal 40-evrsko globo, če ne boste plačali parkirnine.

Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so sporočili, da bodo mestni svetniki v ponedeljek na izredni seji odločali o spremembi in dopolnitvi odloka o cestnoprometni ureditvi.

15. člen omenjenega odloka bo po novem določal, da se "z globo 40 evrov kaznuje za prekršek uporabnika javne parkirne površine, ki parkira na javni parkirni površini brez plačila parkirnine".

Spomnimo, da je MOL s 1. julijem podražila kazen za tiste voznike, ki ne bi plačali parkirnine.

Po novem bi tako morali plačati 200 evrov. A takšnih glob redarji še niso izrekali, saj je prometno ministrstvo MOL opozorilo, da lahko po členu novega zakona o pravilih cestnega prometa, ki se nanaša na upoštevanje prometne signalizacije, globo v višini 200 izrečejo le, če gre na primer za neupoštevanje znaka prepovedana ustavitev ali parkiranje.

Člen zakona pa ne velja za neplačilo parkirnine, so pojasnili na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.